Πρόεδρος Αναστασιάδης: Άριστες οι σχέσεις Ελληνικής και Κυπριακής Κυβέρνησης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης τόνισε οι σχέσεις ελληνικής και κυπριακής Κυβέρνησης είναι πέραν από άριστες και η συνεργασία είναι σε καθημερινή βάση και πέραν από αγαστή.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, κατά την επιστροφή του από τις συνομιλίες με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, είπε ότι τα γεγονότα των τελευταίων ωρών δημιούργησαν μια ψευδή εικόνα περί ενδεχομένης διάστασης θέσεων μεταξύ ελληνικής και κυπριακής Κυβέρνησης ή για το κατά πόσον η Κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κύπρο ή ακόμα και για το κατά πόσον υπάρχει η στενή συνεργασία που ο καθένας επιθυμεί και επιδιώκει.

“Θέλω να κάνω ξεκάθαρο ότι οι σχέσεις μας είναι πέραν από άριστες και η συνεννόηση τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον Υπουργό Εξωτερικών είναι επί ημερησίας βάσεως και σε πλήρη και πέραν από αγαστή συνεργασία”, σημείωσε.

Συνεπώς, συνέχισε, “δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αμφισβητεί ή να θέτει οποιαδήποτε αμφιβολία, έστω και την παραμικρή, όσον αφορά τη συνεργασία και την άριστη σχέση αλλά και την αμέριστη υποστήριξη που τυγχάνουμε από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης”.

Όσον αφορά τις συνομιλίες και τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον κ. Ερογλου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέπεμψε στη δήλωση που προέβη μετά τη συνάντηση η Ειδική Αντιπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπατενχάϊμ.