Πρόεδρος: Ανάγκη περαιτέρω διαλόγου επί όλων των πτυχών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου κατά τη σημερινή συνάντησή τους, προέβησαν σε ανασκόπηση της προόδου ή μη προόδου όπου διαφαίνεται η ανάγκη για περαιτέρω διάλογο επί όλων των πτυχών του Κυπριακού.

Εισερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ρωτήθηκε αν η συνάντησή του με τον κ. Έρογλου ήταν θετική και απάντησε ότι «έγινε μια ανασκόπηση της μέχρι σήμερα, προόδου ή μη προόδου, με βάση τις θέσεις που κατέθεσαν μέχρι σήμερα οι δύο πλευρές».

«Διαφαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω διαλόγου όσον αφορά όλα τα θέματα που άπτονται του κυπριακού προβλήματος», επεσήμανε.

Διεπιστώθησαν, συνέχισε, από δικής μας πλευράς «ή έχει επισημανθεί, η ανακολουθία προτάσεων σε σχέση με το κοινό ανακοινωθέν» .

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «εξεφράσθησαν από την άλλη πλευρά κάποιες θέσεις ή απόψεις για τις έγνοιες ή τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων».

Και αυτό που έχει συμφωνηθεί, πρόσθεσε, «είναι ότι το συντομότερο θα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο διάλογος, όσον αφορά τουλάχιστον τις αρχικές θέσεις των πλευρών και στη συνέχεια, βεβαίως, θα υπάρξει μια δεύτερη φάση, όπου θα αρχίσει να γίνεται μια πιο λεπτομερής συζήτηση των όσων έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα».