Πρόεδρος: Έχω αναλάβει προσωπική εκστρατεία, με τη βοήθεια Υπουργών για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Η Κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου για να μπορέσει, όπου και όπως μπορεί, να σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε σε εκδήλωση παρουσίασης του έργου «The Oval», στη Λεμεσό.

«Σε περιόδους όπου όλοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις και να εργαστούμε σε νέες συνθήκες οικονομικού περιβάλλοντος, έργα αυτού του μεγέθους έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι ο Κύπριος επιχειρηματίας και ο κυπριακός λαός, γενικότερα, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μπροστά και να επαναφέρουν την Κύπρο και το λαό μας εκεί που τους αξίζει», ανέφερε.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε, «στην προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας έχει ανακοινώσει ήδη μια σειρά μέτρων, όπως η επέκταση της δόμησης σε μεγάλα έργα ανάπτυξης, η έκδοση αδειών για μεγάλες τουριστικές αναπτύξεις, όπως γήπεδα γκολφ, ξενοδοχεία, καζίνο κ.ά, ενώ άτομα που δεν είναι πολίτες της ΕΕ μπορούν να αποκτήσουν άδεια μόνιμης παραμονής στην Κύπρο με την αγορά ιδιόκτητης κατοικίας αξίας τουλάχιστον 300 χιλιάδων ευρώ και με καταθέσεις 30 χιλιάδων ευρώ σε τοπική τράπεζα».

Επίσης, είπε, «έχουν γίνει ελαστικότεροι οι όροι για παραχώρηση διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας σε δικαιούχους μη πολίτες της ΕΕ». Πρόσθεσε ότι πιστεύει πως αύριο «θα υιοθετηθούν οι νέοι κανονισμοί που αφορούν την απόκτηση της κυπριακής ιθαγένειας, έτσι ώστε να είναι ένα από τα κίνητρα προς ξένους αγοραστές ακίνητης περιουσίας στην Κύπρο».

«Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχω αναλάβει προσωπική εκστρατεία, με τη βοήθεια Υπουργών και του εμποροβιομηχανικού κόσμου, για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με σειρά επισκέψεων σε σημαντικές χώρες στρατηγικής σημασίας», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε, «βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου για να μπορέσουμε ως Κυβέρνηση, όπου και όπως μπορούμε, να έρθουμε αρωγοί στις δικές τους προσπάθειες».

Εξέφρασε ικανοποίηση γιατί το έργο θα προχωρήσει με τη συμμετοχή ξένων κεφαλαίων από στρατηγικό επενδυτή.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το συνολικό κόστος κατασκευής του έργου θα ανέλθει στα 35 εκ. ευρώ θα δημιουργήσει πέραν των 300 θέσεων απασχόλησης κατά την κατασκευή του και υπολογίζεται να αποφέρει στο κράτος, μόνο μέσω του ΦΠΑ, πέραν των 3 εκ. ευρώ.