Η Κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο υπευθυνότητας

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, σε γραπτή δήλωση του και απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει στο δρόμο της υπευθυνότητας,  σημειώνοντας ότι, “όταν η Κυβέρνηση με συγκεκριμένο σχεδιασμό σε καθημερινή βάση και με πρακτικό τρόπο παίρνει πρωτοβουλίες και μέτρα για να μπούμε στην περίοδο της ανάπτυξης μετά τη σταθεροποίηση, κάποιοι αναλίσκονται ενόψει εκλογών, φαίνεται, σε άγονες αντιπαραθέσεις και στείρα κριτική άνευ εφικτών προτάσεων”.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε επίσης  ότι “επιμένουν σε επικρίσεις που η ίδια η πραγματικότητα και η ζωή έχει διαψεύσει εν είδη ξαναζεσταμένου φαγητού και τις οποίες η κοινωνία έχει ήδη απαξιώσει με τις σοβαρότατες ενδείξεις στήριξης του κυβερνητικού έργου σε όλες τις δημοσκοπήσεις”.

“Σήμερα η Κυβέρνηση έκανε πράξη, επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, ένα μεγάλο βήμα: της πύλης ενημέρωσης χρηματοδοτικών ευκαιριών από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, κάθετα και οριζόντια. Και όμως κάποιοι, αντί να δουν το δάσος, επιχειρούν και επιμένουν να διαταράσσουν το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, δίχως κατάθεση εφικτών και ρεαλιστικών προτάσεων. Εν πάση περιπτώσει η Κυβέρνηση θα συνεχίσει στο δρόμο της υπευθυνότητας”, σημειώνει.

Στη συνέχεια, ο κ. Στυλιανίδης αναφέρει ότι, “σε ό,τι αφορά το θέμα της πρώτης κατοικίας, αυτό αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων εντός των προσεχών ημερών, στη βάση και της φιλοσοφίας που έχει κατ` επανάληψη διατυπώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”.