Πρόεδρος:Η Κύπρος είναι πιστή στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες,

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σε χαιρετισμό του σε χοροεσπερίδα του ΔΗΣΥ Λεμεσού επιβεβαίωσε την επίσκεψη στην Κύπρο και του Γάλλου Προέδρου μέσα στο φθινόπωρο.

Δήλωσε επίσης ότι οι πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση μας δικαιώνουν, η αξιοπιστία της χώρας μας αποκαθίσταται και σύντομα θα δούμε την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων αγορών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως λαμβάνονται μέτρα για επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά χρειάζεται προσπάθεια και κόπος για να αποδώσουν. Πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση θα είναι ευτυχής “όταν θ` αρχίσουν οι αριθμοί των ανέργων να μειώνονται, όταν το ένα μετά το άλλο τα κοινωνικά παντοπωλεία θα κλείνουν”.

” Άλλοι τα άνοιξαν, εμείς θα τα κλείσουμε, άλλοι άφησαν ανέργους, εμείς θα τους εργοδοτήσουμε”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημειώνοντας ότι “ακολουθούμε πολιτικές που μας δικαιώνουν”, αναφέρθηκε στις θετικές αξιολογήσεις της Τρόικας, τις αναβαθμίσεις από τους οίκους αξιολόγησης, τις αποδόσεις των ομολόγων, στη συμφωνία με τη Βρετανία, αλλά και στις συμμαχίες και άριστες σχέσεις που δημιουργούνται με ξένους ηγέτες και χώρες.

“Δεν είναι τυχαία η βοήθεια από τη Γερμανία σε θέματα τεχνικής υποστήριξης, που θα υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, αλλά ούτε και τυχαίο το γεγονός ότι ο Γάλλος Πρόεδρος, πέραν της επίσκεψης μου στη Γαλλία, θα βρίσκεται το φθινόπωρο στην Κύπρο και βεβαιότατα, ούτε και τυχαίο το γεγονός ότι ο Αντιπρόεδρος μιας των ισχυρότερων δυνάμεων του κόσμου (ΗΠΑ), θα βρίσκεται μετά από 52 ολόκληρα χρόνια στην Κύπρο”, συμπλήρωσε.

Σημειώνοντας παράλληλα τη στήριξη από την Ευρώπη, “που στάθηκε αλληλέγγυα” και τη σημαντική βοήθεια για την κυπριακή οικονομία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως αυτό που αποδεικνύεται – “το να σε καλεί η Καγκελάριος Μέρκελ, να επισκέπτεται την πατρίδα σου ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, το να επιδεικνύει ενδιαφέρον ο Γάλλος ή ο Βρετανός ή ο Πάπας ή οι οποιοιδήποτε” – είναι η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και της αξιοπιστίας ενός κράτους που ήταν υπό χρεωκοπία.

Τις επόμενες εβδομάδες, συνέχισε, “θα δείτε και την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων αγορών σε μια άλλη προσπάθεια για να ενισχύσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, να δούμε την επανεκκίνηση της οικονομίας να πραγματώνεται και ν` αφήσω κάποιους να αρέσκονται στην κριτική που μου άσκησαν”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε παράλληλα πως τα μέτρα παίρνονται, αλλά δεν αποδίδουν την επόμενη μέρα και είπε πως χρειάζεται προσπάθεια και κόπος, προσθέτοντας ότι “τουλάχιστον όσον αφορά τις προσπάθειες και τον κόπο, όσον αφορά την έκταση της δουλειάς αλλά και το πείσμα, μόνο όσοι εργάζονταν στο παρελθόν και συνεχίζουν να εργάζονται στο Προεδρικό γνωρίζουν από ποιές ώρες μέχρι ποιές ώρες διαρκούν οι εργάσιμες ώρες αυτής της Κυβέρνησης και δεν θα ησυχάσουμε αν δεν δούμε την προκοπή”.

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε το σύνολο του λαού, “όπου ιδεολογικά κι αν ανήκει” να συμμετάσχει ενεργά και να στείλει το μήνυμα πως η Κύπρος είναι πιστή στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, υπενθυμίζοντας πως “αυτό εξάλλου αξιώνουμε από την Ευρώπη για να δώσουμε μια δίκαιου περιεχομένου λύση στο Κυπριακό πρόβλημα”.

“Εκεί στραφήκαμε και στέψαμε την προσοχή μας όσον αφορά τη βάση της λύσης. Κι αν κάποιοι διαφωνήσουν για τους δικούς τους λόγους, είναι γιατί πιθανόν να θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα, είτε μεμψιμοιρίας προς το κόμμα τους, είτε διαμαρτυρίας προς την Ευρώπη”, συμπλήρωσε.

Απαντώντας προς όσους λένε ότι ενδεχόμενα χαμηλά ποσοστά του ΔΗΣΥ και του ΕΥΡΩΚΟ θα αποτελέσουν ψήφο δυσπιστίας προς τις πολιτικές της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε: “Eγώ θέλω ψήφο εμπιστοσύνης, εγώ θέλω να σας έχω και πάλι δίπλα μου, για να είμαι στο πλευρό σας, για να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε όλοι, την αναγέννηση της πατρίδας μας, την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, την επανένωση, την απελευθέρωση, την πορεία που θα κάνει τον κάθε Κύπριο περήφανο”