Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται μεταξύ άλλων  η συνέντευξη του Ελληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ και η κατάθεση των μνημονιακών νομοσχεδίων στη Βουλή των Ελλήνων, οι επαφές των κλιμακίων της Τρόικας στην Κύπρο, το θέμα της ΚΥΠ και η επέτειος του πραξικοπήματος.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Φτιάχνεται συνταγή λύσης” αναφέρει ότι γεμίζει το καλάθι των συγκλίσεων στο Κυπριακό αν και υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος για να διανυθεί και ότι έρχεται ο Πρόεδρος της Κομισιόν για να `κλειδώσει` την εμπλοκή της ΕΕ. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι σημειώνονται εξελίξεις στις έρευνες για το αποχετευτικό της Λάρνακας και ότι τα στοιχεία καίνε πολλούς. Επίσης προβάλλει την συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ και τις αναφορές του μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται να δραπετεύσει από τις ευθύνες τους.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “Το νέο στοίχημα” γράφει ότι οδηγείται στη Βουλή των Ελλήνων το πολυνομοσχέδιο με τις αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό να συνεχίζονται και τον Πρωθυπουργό Τσίπρα να δηλώνει ότι επέλεξε μεταξύ μνημονίου και άτακτης χρεοκοπίας. Αλλού αναφέρει ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κρίνουν θετικά την έως τώρα πορεία των συνομιλιών ενώ τα υπόλοιπα κόμματα έχουν επιφυλάξεις. Επίσης η “Α” αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ έθεσε βέτο σε συγκεκριμένο διορισμό στην ηγεσία της ΚΥΠ και τόνισε ότι δεν θα δεχθεί κομματικοποίησή της.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο “Πρόοδος μεν αγκάθια δε στις συνομιλίες” και αναφέρεται στην συνεδρίαση του Εθνικού και την ενημέρωση για τις συγκλίσεις του παρελθόντος που υποβλήθηκαν ως προτάσεις. Αλλού προβάλλει την δήλωση Τσίπρα ότι αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες του και για την υπογραφή σε ένα κείμενο που δεν πιστεύει. Επίσης η “Χ” γράφει ότι είναι έτοιμη και στο χαρτί η μεταρρύθμιση της ΤΑ και ότι η Τρόικα αποδέχεται το νομοσχέδιο.

Cyprus Mail: Με τίτλο στο κύριό της θέμα “ Η συμφωνία για το Ιράν δημιουργεί ένα ελπιδοφόρο κόσμο”  προβάλλει την επίτευξη συμφωνίας για τα πυρηνικά της Τεχεράνης και προβάλλει τις δηλώσεις των ξένων ηγετών αλλά και Ιρανών πολιτών που καλωσορίζουν την εξέλιξη. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη δύο μαίων που ξεγέννησαν γυναίκα στο σπίτι της. Επίσης γράφει για την επιβολή ποινής στον Αλέξη Αναστασίου για το φόνο του Μιχάλη Μηνά.