Απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της ψήφισης των μέτρων της νέας συμφωνίας

Σήμερα, ημέρα ψήφισης στη Βουλή των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας για την νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, η  ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδία των συνδικαλιστικών ενώσεων των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατέρχεται σε απεργία 24 ωρών  με συλλαλητήρια σε Αθήνα και επαρχία.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και οι εργαζόμενοι στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε προειδοποιητική απεργία προχωρούν και οι φαρμακοποιοί, που είναι από τους κλάδους που επηρεάζονται από τα προτεινόμενα μέτρα, διότι προβλέπεται πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος, και δυνατότητα να πωλούνται και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες) σε υπεραγορές και αλλού.

Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ αναφέρεται ότι «δεν πρέπει να ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο και να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές».

Επιπλέον, καλεί Ομοσπονδίες και σωματεία σε Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας για σήμερα.