Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η κρίσιμη  Σύνοδος Κορυφής για το αίτημα της Ελλάδας για παροχή ενός τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας,  το ενδεχόμενο θέμα ευρύτερου ανασχηματισμού λόγω των παραιτήσεων του Υπουργού Υγείας και του Διοικητή της ΚΥΠ και την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο «Βασανιστήριο εικονικού πνιγμού στον Τσίπρα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι σε βασανιστήριο εικονικού πνιγμού υπεβλήθη ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής αρχηγών της Ευρωζώνης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα της παραίτησης Ανδρέα Πενταρά και εστιάζει στην αλληλογραφία της ιταλικής εταιρείας που πώλησε το λογισμικό στην ΚΥΠ, σύμφωνα με το οποίο το Γραφείο Ανάλυσης και Στατιστικής της Αστυνομίας φέρεται να αιτήθηκε την αγορά του λογισμικού παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων και διαδικτύου αλλά αποφάσισε να μην γίνει η αγορά και το αίτημα να προωθηθεί στην ΚΥΠ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αποφάσεις και παραλείψεις πολιτειακών αρχόντων οδήγησαν στην τραγωδία στο Μαρί.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο «Αγρυπνία για θετικό μήνυμα» γράφει ότι με τις χώρες της Ευρωζώνης διχασμένες, οι ηγέτες της ευρωζώνης συνεδρίαζαν ως τις πρωινές ώρες με σκοπό να καταλήξουν σε συμφωνία ή σε ένα θετικό μήνυμα που θα αποτρέψει το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το σχέδιο Γιούνκερ για επενδύσεις και το Κυπριακό θα είναι στην ατζέντα της επίσκεψης του Προέδρου της Κομισιόν στην Κύπρο, σημειώνοντας όμως ότι δεν αποκλείεται να αναβληθεί για λίγες μέρες. Σε άλλη είδηση, γράφει ότι ο παραιτηθείς Διοικητής της ΚΥΠ Ανδρέας Πενταράς κάνει λόγο για κακόβουλες διαρροές στον Τύπο και προσθέτει ότι ο ίδιος απέτρεψε κομματικές παρεμβάσεις στην υπηρεσία.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με  τίτλο «Δραματικές ώρες για την Ελλάδα» και γράφει πως ενώπιον πολύ σκληρών μέτρων βρέθηκε χθες η ελληνική Κυβέρνηση, όχι μόνο στο Eurogroup, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για πλήρωση των δύο θέσεων που έχουν κενωθεί με τις παραιτήσεις του Υπουργού Παιδείας και του Διοικητή της ΚΥΠ. Με τις αποφάσεις να αναμένονται προς τα τέλη της βδομάδας, ο «Φ» γράφει ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ευρύτερου φρεσκαρίσματος του κυβερνητικού τμήματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει να διαδραματίσει η Ακαδημία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της με στόχο να συνδράμει στη επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Αδίστακτος ο λάκκος των λεόντων της ΕΕ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι το χαρακτήρα της ΕΕ ως λάκκο των λεόντων, με τη Γερμανία να σέρνει το χορό, επιβεβαίωσαν οι αφόρητες πιέσεις και τα πρωτόγνωρα αιτήματα που κατατέθηκαν ενώπιον της Αθήνας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνη και σημειώνει δημοσίευμα του Spiegel να κάνει λόγο για «κατάλογο κτηνωδιών». Αλλού, γράφει ότι αναμένεται, εκτός απροόπτου, να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να ψηφιστεί πριν το τέλος του έτους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε δεκαπέντε μέρες αρχίζουν οι ανασκαφές για το Νοράτλας προς ανεύρεση των οστών, μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει έξι μήνες.