Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλδια σήμερα προβάλλονται το θέμα της συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων για το ελληνικό ζήτημα, η έκθεση της Επιτροπής Θεσμών για τη Διοικητή της ΚΤ Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και  οι συντάξεις που πληρώθηκαν σε 52 πολυσυνταξιούχους κρατικούς αξιωματούχους.

Cyprus Mail:  Κύριο της θέμα με τίτλο “Ο Τσίπρας απορρίπτει την `παράλογη` προσφορά” πως η Αθήνα έχει καθυστερήσει την πληρωμή 300 εκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ και αποκηρύσσει την πρόταση των δανειστών της. Επίσης αναφέρει πως ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης προσπάθησε χθες να διασκεδάσει τους φόρους για λιτότητα μέχρι το 2018, σημειώνοντας πως άλλο είναι η λιτότητα και άλλο ένας αξιόπιστος δημοσιονομικός σχεδιασμός. Αλλού γράφει για την έκκληση που έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για μη χρήση πλαστικών σακούλων.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “”Βαθαίνει το χάσμα Ελλάδας – εταίρων” γράφει πως ανοικτό το ενδεχόμενο ρήξης με τους εταίρους αφήνει ο `Ελληνας Πρωθυπουργός, απορρίπτοντας την πρότασή τους ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων. Αλλού σημειώνει πως σύγκρουση συμφερόντων προκύπτει, σύμφωνα με την πλειοψηφία των βουλευτών της Επιτροπής Θεσμών, στο θέμα της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Επίσης αναφέρει πως έλεγχο για τα απόβλητα θα γίνει από το Γενικό Ελεγκτή ύστερα από αίτημα της Επιτρόπους Περιβάλλοντος.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με κύριο τίτλο “Δεν πήρε συγκατάθεση” πως ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως “δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε παράλογες προτάσεις” κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. Επίσης αναφέρει πως μερικές ώρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία νέα πράξη βίας δυναμίτισε ακόμη περισσότερο το τεταμένο κλίμα. Αλλού σημειώνει πως στην σκιά των ανισοτήτων πραγματοποιείται σήμερα η Πορεία Υπερηφάνειας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα με τίτλο “Χρυσές συντάξεις για 52” γράφει πως η Κυβέρνηση πλήρωσε από τα κρατικά ταμεία 1,7 εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά για πολυσυνταξιούχους κρατικούς αξιωματούχους. Αλλού γράφει πως συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες σε τεχνικό επίπεδο για τη διάνοιξη οδοφραγμάτων στην οποία τα ΗΕ παρουσίασαν χάρτες των περιοχών. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ανανεώθηκε χθες για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του 26χρονου Λιβάνιου, στο σπίτι του οποίου εντοπίστηκαν πέντε συνολικά τόνοι νιτρικής αμμωνίας.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με κύριο τίτλο “Κι άλλη… δωρεά τις κυβέρνησης προς ιδιώτες” γράφει πως μέτωπο κατά “των αυθαίρετων και ετσιθελικών αποφάσεων του Υπουργείου Υγείας” σε σχέση με την αυτονόμηση των νοσοκομείων στήνουν γιατροί και νοσηλευτές. Αλλού σημειώνει πως εμβάθυνση της δημοκρατίας και της διαφάνειας, με σημαντικές καταστατικές αλλαγές, έξι στο σύνολο, αποφάσισε χθες το 22ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ. Επίσης, αναφέρει ότι η Αθήνα διαμηνύει πως η Ελλάδα χρειάζεται μια οριστική λύση και όχι επιστροφή στα μνημόνια.