Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλονται η κάθοδος της τρόικας στη Κύπρο και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Εξελίξεις μέσω Άγκυρας»  γράφει ότι κλειδί θεωρείται η μετάβαση για διαβουλεύσεις του Μουσταφά Ακιντζί στην Άγκυρα, ενώ οι όποιες ανακοινώσεις γίνουν για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό αναμένονται μετά την επάνοδό του στα κατεχόμενα. Αλλού ο «Φ» γράφει ότι με σύμμαχους την ψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας, την έξοδο στις αγορές τα δημόσια οικονομικά και την πλήρη άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων εισέρχεται η Κυβέρνηση στην πολιτική διαπραγμάτευση του Μνημονίου. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα γράφει ότι αθωωτικό είναι το πόρισμα και στις πέντε κατηγορίες που διερευνήθηκαν για τον εκτελεστικό διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας Πέτρο Μάτσα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο στο κύριο της θέμα «Πυρετώδεις διαβουλεύσεις», γράφει ότι με το σύνθημα «λάβετε θέσεις» αρχίζει σήμερα επαφές στη Λευκωσία ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε με στόχο να αναγγείλει στις 11 ή 12 Μαΐου την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων. Αλλού γράφει για κυπριακό δράμα στη Νότιο Αφρική και αναφέρεται σε υπόθεση όπου Κύπριος θεωρείται ύποπτος για το φόνο της συζύγου του. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι οι νοσηλευτές απεργούν την Πέμπτη και ότι βασικά προβλήματα είναι ο φόρτος εργασίας και η υποστελέχωση.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Ραντεβού με φόντο την Αμμόχωστο» και γράφει ότι σήμερα είναι προκαθορισμένες οι χωριστές συναντήσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί και ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί στο Λήδρα Πάλας η «κοινωνική συνάντηση» των δύο ηγετών. Αλλού γράφει ότι Οι Τροικανοί ξαναέρχονται και την Τετάρτη αρχίζουν συζητήσεις για το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο με την Κυβέρνηση να αισιοδοξεί για θετική αξιολόγηση. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει ότι νέα προσπάθεια η οποία ενδεχομένως αν είναι και η τελευταία, ώστε να βρεθεί μια μόνιμη ρύθμιση στο θέμα των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων ξεκινά σήμερα η Βουλή.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο «Διαπλοκή που βουλιάζει το ποδόσφαιρο» και γράφει ότι η Ομόνοια διερωτάται για τη συνάντηση Αβέρωφ, Κουτσοκούμνη και Πετρίδη, ενώ βαριές κατηγορίες εκτοξεύονται και από τον Απόλλωνα με αναφορές σε «τραγική και προκλητική διαιτησία». Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη στις εσωτερικές της σελίδες και γράφει ότι δεν αποκλείει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας λέγοντας ότι «δεν εναπόκειται σε μας να αποφασίσουμε από που θα περάσουν οι αγωγοί, ούτε είναι θέμα συναισθημάτων». Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Χ» γράφει ότι έρχεται ο Έιντε και ετοιμάζει το δείπνο των ηγετών για την ερχόμενη Δευτέρα.