Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα προβάλλεται η χθεσινή Τριμερή Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας και Αιγύπτου, τη Διακήρυξη της Λευκωσίας που υιοθετήθηκε και τις δηλώσεις των ηγετών των τριών χωρών, προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες.

Cyprus Mail: Με κύριο τίτλο “Οι ηγέτες συμφωνούν επί του `Συμφώνου της Λευκωσίας`” αναφέρει πως Αλ Σίσι, Τσίπρας και Αναστασιάδης υπόγραψαν συμφωνία για προώθηση της ενεργειακής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών. Αλλού αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας. Επίσης γράφει πως στο ιατρικό κέντρο Πέγειας θα βρίσκονται αυτό το μήνα επισκέπτες γιατροί.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με κύριο τίτλο “Εδραιώνεται η συμμαχία!”, αναφέρει πως με σημαντικές συμφωνίες στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα και ταυτότητα απόψεων στα μεγάλα θέματα της περιοχής μας, ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη τριμερής διάσκεψη Κύπρου – Ελλάδας και Αιγύπτου, με την έγκριση της Διακήρυξης της Λευκωσίας. Αλλού σημειώνει πως ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε σε σχέση με τις “απευθείας πτήσεις” από και προς τα κατεχόμενα πως δεν αποκλείεται τίποτε εφόσον διασφαλίζεται η διεθνής νομιμότητα. Αλλού αναφέρει πως στο σκαμνί βρίσκεται η Κύπρος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ:Με κύριο τίτλο “Τραβά το αφτί του Μουσταφά η `Αγκυρα”, γράφει πως υπό τουρκικό ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης, γινόμενος αποδέκτης αυστηρών συστάσεων και υποδείξεων από τον Ταγίπ Ερντογάν. Αλλού σημειώνει πως μετατίθεται η καθορισθείσα για το Σάββατο συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί. Επίσης αναφέρεται στη διάσωση ενός μωρού 4 μηνών από τα ερείπια του σπιτιού του στο Νεπάλ, κάνοντας λόγο για θαύμα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με κύριο τίτλο “Έβαλαν ψηλά τον πήχη”, αναφέρει πως σε πυλώνα ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, αποφάσισαν να αναβαθμίσουν την τριμερή συνεργασία τους Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος. Στη χθεσινή σύνοδο κορυφής Τσίπρα, Αναστασιάδη και Αλ Σίσι στη Λευκωσία καθορίσθηκαν τα επόμενα βήματα σε δυο επίπεδα. Αλλού σημειώνει πως πεντακόσιοι αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν χθες για την επίσκεψη του Αιγύπτιου Προέδρου στην Κύπρο. Επίσης γράφει πως τα συνεργατικά που μέσα στο 2014 χρέωσαν τους πελάτες τους με τα τέλη επανεκτιμήσεων ακινήτων, επιστρέφουν τα χρήματα που πήραν στους λογαριασμούς των πελατών τους.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο θέμα της με τίτλο “Συναντίληψη με Αίγυπτο για αγωγό” πως Μνημόνιο Συναντίληψης και άλλες πέντε συμφωνίες για ενεργειακά ζητήματα, θέματα ναυτιλίας, τουρισμού και αερομεταφορών αναμένεται να υπογραφούν σύντομα μεταξύ Λευκωσίας και Καϊρου. Αλλού σημειώνει πως επίσπευση της ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ θέλει η Τρόικα. Επίσης αναφέρει πως ποινικοποιούνται οι παραλείψεις Υπουργών και τίθεται υπό έλεγχο και ο Γενικός Ελεγκτής και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.