Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

Μετά από  μία έντονη συζήτηση υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ψήφισαν υπέρ. «Όχι» ψήφισαν η ΝΔ, το Ποτάμι το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσετο ΚΚΕ.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς επεσήμανε την «ρητή προσθήκη» που υποχρεώνει την κυβέρνηση να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ3 με διοικούσα επιτροπή, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως μπορεί να γίνει ένα κανάλι που αναδεικνύει τα θέματα της Περιφέρειας και για το οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι.

Ο κ. Παππάς κάλεσε τα κόμματα να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, τόνισε πως «ξεκινάει μια καινούργια μέρα για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα. Η χώρα θα ξαναγίνει ευνομούμενη ως προς τα τηλεοπτικά της. Κι αυτό είναι το πρώτο και σημαντικό μεγάλο βήμα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που δυστυχώς ακολουθούσαμε τα τελευταία χρόνια».

Άγρια κόντρα με Γεωργιάδη και Βορίδη

Σφοδρή σύγκρουση είχαν στη Βουλή το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με τους κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη από τη ΝΔ, για την χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

«Οποιαδήποτε συμφωνία καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση, οποιαδήποτε συμφωνία η οποία θα βγάλει την ελληνική οικονομία από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας θα κάνει μάλλον εσάς παρένθεση ιστορική» τόνισε ο κ. Παππάς.

«Το κόμμα σας έχει μια συνεπή στρατηγική. Περιμένει τη χώρα να πέσει στα βράχια για να δικαιωθεί το σενάριο της αριστερής παρένθεσης» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη είπε:

«Μερκελισμός κύριε Βορίδη είναι να λες ουδείς αναμάρτητος. Όχι να πηγαίνεις ενώπιον της Καγκελαρίου και να λες για κατοχικό δάνειο, Siemens και λάθος πολιτική. Αυτό είναι συνέπεια και προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και προς τη λαϊκή εντολή».

Στην παρέμβασή του ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

«Προεκλογικά σε συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας στην ερώτηση του κ. Τσίμα αν θα συναντήσει την κυρία Μέρκελ, ο κ. Τσίπρας με προφανή αυταρέσκεια και άγνοια είπε και ποια είναι η κυρία Μέρκελ; Η κυρία Μέρκελ είναι μια από τις 19 ηγέτες της ευρωζώνης.

Τώρα και τηλέφωνο την παίρνει, και στις Βρυξέλλες τη βλέπει και το κυριότερο, μαθαίνουμε από τις γερμανικές εφημερίδες, κ. Παππά, ότι την παίρνει και παρακαλάει να πάρει λεφτά. Ποιος την παίρνει και παρακαλάει να πάρει λεφτά; Ο ίδιος που έλεγε προεκλογικά δεν θέλουμε τα λεφτά της Ευρώπης και δεν θέλουμε τη δόση. ‘Αρα λοιπόν, κ. Παππά ζητείστε ένα συγνώμη για όλες τις ανοησίες που λέγατε προεκλογικά. Πήγατε γύρω από την Μέρκελ. Κι εσείς στον μερκελισμό. ‘Αρα μην μας δουλεύετε».