Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων προβάλλεται η  εκλογή Ακιντζί στην ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, η κατάσταση με την υδροδότηση της Λευκωσίας, στο σεισμό στο Νεπάλ, στην κάθοδο της Τρόικας στην Κύπρο και στην επανέναρξη της διαδικασίας για την υπόθεση του ΣΑΠΑ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τιτλο “Αλλαγή σελίδας με Ακιντζί” γράφει ότι ο Ακιντζί επικράτησε πανηγυρικά με 60,5% έναντι του `Ερογλου και ότι παρά την ικανοποίηση, η εικόνα θα ξεκαθαρίσει μετά και την επίσκεψη του νέου Τ/κ ηγέτη στην Τουρκία. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι αυτή την βδομάδα αναμένονται στην Κύπρο τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας και ότι η Κύπρος μπαίνει σε τροχιά επανεκκίνησης και αξιολόγησης του προγράμματός της. Επίσης ο “Φ” γράφει ότι για σήμερα έχει οριστεί η επανέναρξη της διαδικασίας για το σκάνδαλο στο ΣΑΠΑ μετά την καταχώριση νέου κατηγορητηρίου, το οποίο περιλαμβάνει το όνομα του Φειδία Σαρίκα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο στο κύριο της θέμα “Γυρίζουν σελίδα στις διαπραγματεύσεις”,  γράφει για θρίαμβο του Ακιντζί στα κατεχόμενα που δημιουργεί ελπίδες, προσθέτοντας ότι το νέο ηγέτη συνεχάρη ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των ΗΕ ο οποίος και φτάνει στο νησί στις 4 Μαϊου. Αλλού αναφέρει ότι ο ΠτΔ θα εξαγγείλει μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, μεταξύ αυτών και την ενοποίηση του ποδοσφαίρου. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” γράφει ότι τα θύματα από το σεισμό στο Νεπάλ ξεπερνούν τις 2,400 και ότι η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική και γίνονται εκκλήσεις για διεθνή βοήθεια.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Τελικό λόγο έχει και πάλι η Τουρκία” και αναφέρει ότι οι Τ/κ μίλησαν στις χθεσινές παράνομες εκλογές, τώρα σειρά παίρνει η Άγκυρα, προσθέτοντας ότι η κυπριακή Κυβέρνηση τοποθετήθηκε με συγκρατημένη αισιοδοξία. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Γεωργίας, ο οποίος αναφέρει ότι μετά το χαλούμι σειρά για κατοχύρωση παίρνουν τώρα τα λουκάνικα, τα γλυκά και το κολοκάσι. Επίσης η “Σ” σε άλλο της θέμα αναφέρεται στα επεισόδια το Σάββατο μετά τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση και τις συλλήψεις στις οποίες προέβη η Αστυνομία.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριό της θέμα “Κλαδιά ελιάς με ανθούς ελπίδας” και αναφέρει ότι η νίκη Ακιντζί δημιουργεί δυναμική και προοπτική στο διάλογο που επαναρχίζει και ότι ο νέος Τ/κ ηγέτης χαρακτήρισε τη νίκη του `νίκη ολόκληρου του λαού της Κύπρου`. Αλλού αναφέρει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ στα Λατσιά αναμένουν απαντήσεις από τον Γενικό Ελεγκτή μετά τις καταγγελίες ότι δεν τηρούνται βασικές αρχές της χρηστής διοίκησης. Σε άλλο δημοσίευμα η “Χ” αναφέρεται σε καταγγελίες του ΑΚΕΛ ότι η νομοθεσία για τη βία στα γήπεδα είναι πρόχειρη με αντισυνταγματικές πρόνοιες.