Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα κυριαρχεί το θέμα της καταδικαστικής απόφασης του Κακουργιοδικείου σε βάρος 5 ατόμων και μίας εταιρείας, για το πολύκροτο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, οι εξελίξεις στην υπόθεση με τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή και η έφοδος της Αστυνομίας στα γραφεία της ΚΟΠ  και οι εξελίξεις στην υπόθεση του ΣΑΠΑ.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Αίτημα για δήμευση περιουσιών τριών”, γράφει ότι τρεις πρώην αξιωματούχοι της CYTA, ένας υπάλληλος του Κτηματολογίου και ένα κομματικό στέλεχος βρίσκονται από χθες στις φυλακές, περιμένοντας την ποινή που θα τους επιβληθεί, αφού βρέθηκαν ένοχοι σε διάφορες κατηγορίες, στο πολύκροτο σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Αλλού γράφει ότι ο Γενικός Ελεγκτής εκθέτει αξιωματούχο της ΚΟΠ και ότι οι ανακριτές μπήκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ο Σαρίκας στο Ανώτατο, ο Σιαηλής στο κελί, γράφει σε άλλο θέμα για το ΣΑΠΑ η εφημερίδα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριό της θέμα με τίτλο “Φινάλε με 5 ενόχους”, γράφει ότι καταδικάστηκαν χθες από το Κακουργιοδικείο για το μεγάλο σκάνδαλο (της Δρομολαξιάς) οι Στάθης Κιττής, Χαράλαμπος Τσουρής, Ορέστης Βασιλείου, Γρηγόρης Σουρουλλάς, Βενιζέλος Ζαννέτος και η εταιρεία Polleson Holdings Ltd, αθώοι οι Γιάννης Σουρουλλάς και Αντώνης Ιωακείμ. Αλλού γράφει για την υπόθεση του ΣΑΠΑ ότι μίλησε ο Δρακόπουλος, ξανά στο κελί ο Σιαηλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έκανε ντου η Αστυνομία στα γραφεία της ΚΟΠ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Πέντε ένοχοι για διαφθορά”, γράφει ότι η πρώτη μεγάλη υπόθεση των εγκλημάτων λευκού κολάρου, έληξε με την ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου Λάρνακας για το σκάνδαλο λεηλασίας του Ταμείου Προνοίας των υπαλλήλων της ΑΤΗΚ, που απασχολεί από το 2011. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αξιολόγηση της μαρτυρίας του διαιτητή Μάριου Παναγή έγινε χθες στη Νομική Υπηρεσία και παρά το γεγονός ότι τα όσα λέγει κρίθηκαν αληθή, εντούτοις θα γίνουν κινήσεις για ενίσχυσή τους με άλλη μαρτυρία. Σε άλλο θέμα γράφει για απάτες με εισαγωγή μεταχειρισμένων οχημάτων.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Στο κύριό της θέμα με τίτλο “Μετά το πανηγύρι ήρθαν και οι πραματευτάδες”, γράφει ότι σχεδόν μία βδομάδα μετά τις πρωτοφανείς καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή για σκάνδαλα μεγατόνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο, κλιμάκιο της Αστυνομίας μετέβη χθες με δικαστικό ένταλμα στα γραφεία στης ΚΟΠ για να πραγματοποιήσει έρευνα. Αλλού αναφέρεται σε νέο σκάνδαλο λόγω αδυναμίας να γίνουν σωστά οι νόμιμες διαδικασίες για έγκαιρη μεταφορά του ΚΥΠΡΟΣ ΡΑΔΙΟ στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας. Γράφει ακόμα ότι τη στήριξη όλων ζητά ο Άριστος Βασιλειάδης.

Cyprus Mail:  Γράφει ότι το Κακουργιοδικείο της Λάρνακας έκρινε τη Δευτέρα ένοχα πέντε πρόσωπα και ένα νομικό πρόσωπο που κατηγορούνταν στην υπόθεση της αγοράς ακινήτου στη Δρομολαξιά από το Ταμείο Συντάξεων των υπάλληλων της CYTA σε παραφουσκωμένη τιμή. Αλλού προβάλλει φωτογραφία από το χθεσινό φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από τη μια, και μέλη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, από την άλλη. Αλλού γράφει ότι αρκετοί άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους στη Γλασκόβη όταν χτυπήθηκαν από απορριμματοφόρο που βρισκόταν εκτός ελέγχου.