Η Β. Κορέα χωρίς Ίντερνετ – Τιμωρία από ΗΠΑ για επίθεση στη Sony;

Ειδικοί στον τομέα της Πληροφορικής άφησαν να εννοηθεί ότι είναι πιθανόν πως η κομμουνιστική χώρα έγινε στόχος αντιποίνων μετά την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony.

Οι συνδέσεις της Βόρειας Κορέας με το Ιντερνετ, οι οποίες είχαν πλήρως διακοπεί χθες εξαιτίας γιγάντιας βλάβης επανήλθαν σήμερα έπειτα από περισσότερες από εννέα ώρες παράλυσης, δήλωσαν

Τα τέσσερα δίκτυα Ιντερνετ που διαθέτει η Βόρεια Κορέα, οι συνδέσεις των οποίων περνούν από την China Netcom, θυγατρική της China Unicom, παρέλυσαν επί εννέα ώρες και 31 λεπτά, δήλωσαν οι ειδικοί της εταιρείας Dyn Research, με έδρα τις ΗΠΑ που ειδικεύεται στην ασφάλεια της Πληροφορικής.

Τα αίτια της τεράστιας βλάβης παραμένουν άγνωστα. Σημειώνεται λίγες ημέρες αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε αμερικανικά αντίποινα έπειτα από την μαζική κυβερνοεπίθεση κατά της εταιρείας Sony, η οποία αποδόθηκε από το FBI στην Πιονγκγιάνγκ.

Δεν θα εκπλαγώ εάν η βλάβη είναι το αποτέλεσμα επίθεσης“, δήλωσε ο Νταγκ Μέιντορι, υπεύθυνος θεμάτων Ιντερνετ στην Dyn Research.

Στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, η εκπρόσωπος Μαρί Χαρφ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τις πληροφορίες. “Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει σειρά μέτρων για να απαντήσει στην κυβερνοεπίθεση κατά της Sony. Ανάμεσα στις απαντήσεις, ορισμένες θα είναι ορατές, ορισμένες όχι“, πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον πάντως ανακοίνωσε χθες ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να παραδεχθεί την ευθύνη της και να αποζημιώσει τα στούντιο της Sony.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Κυριακή στο CNN ότι δεν πιστεύει ότι η επίθεση κατά της Sony αποτελεί πράξη πολέμου. “Πιστεύω ότι αποτελεί πράξη κυβερνοβανδαλισμού με μεγάλες συνέπειες”, είπε δεσμευόμενος για μία “αναλογική” απάντηση στη επίθεση αυτή, χωρίς να προσδιορίσει το είδος της.