Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα κυριαρχεί το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ και η ανανέωση διατάγματος κράτησης για Βέργα, Μαληκκίδη και Μιχαηλίδη, καθώς και το διάταγμα κράτησης για Ευσταθίου. Προβάλλονται επίσης  το ενδεχόμενο ανασχηματισμού στην Κυβέρνηση, η ασφάλεια των πτήσεων, οι μεταθέσεις στην Αστυνομία και οι διεργασίες στο Κυπριακό.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με  τίτλο «Διακομματική ομάδα στις μίζες» γράφει ότι το “Paphos Gate” παίρνει συνεχώς νέες διαστάσεις, καθώς υποθέσεις υπό διερεύνηση δένονται και με καταγγελίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που ζήτησε την αστυνομική συμβολή για έρευνες, ενώ το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα 8ήμερης κράτησης για τον Ε. Ευσταθίου και ανανέωσε το διάταγμα κράτησης των Βέργα, Μαληκκίδη και Μιχαηλίδη. Επίσης, γράφει ότι στοιχεία της ΜΟΚΑΣ δείχνουν ότι ανακτήθηκαν μόνο 20 εκ. ευρώ από δημεύσεις, που αφορούν κυρίως υποθέσεις ναρκωτικών και ξεπλύματος χρήματος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Ταμείο Ασφάλισης Υγείας θα είναι υπό την εποπτεία του Γενικού Ελεγκτή.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα «Οργανωμένη η `ομάδα της μίζας`» και γράφει ότι ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σε δεύτερη θεληματική κατάθεσή του περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο ενεργούσε η «ομάδα της μίζας» εντός του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΣΑΠΑ. Αλλού γράφει ότι ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος ανέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι η Τουρκία θέλει να γίνει ενεργειακός κόμβος στην περιοχή. Επίσης, γράφει ότι ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος επιχειρεί να ρυθμίσει με δεσμευτικές οδηγίες, προς τους δικηγόρους, το θέμα του επαγγελματικού ασυμβίβαστου με πολιτειακά αξιώματα εκλογής ή διορισμού.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με  τίτλο «Καθ` υπόδειξιν Ιωνά οι μεταθέσεις στην Αστυνομία» ότι οι 95 πρόσφατες μαζικές μεταθέσεις στην Αστυνομία έγιναν κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων και υποδείξεων του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσία Τάξης προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας κατά παράβαση της νομοθεσίας, η οποία προβλέπει ότι οι μεταθέσεις γίνονται από τον Αρχηγό. Ακόμη, γράφει ότι ο προϋπολογισμός του 2015 αναπαράγει τη στασιμότητα. Σε άλλο θέμα, αναφέρει ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη και λειτουργία της Επιτροπής Σιτηρών.

Καθημερινή: Με τίτλο «Ανασχηματισμός στα σκαριά», γράφει ότι ψηλά στις προτεραιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον το πλάνο των σαρωτικών αλλαγών προκειμένου να καταστήσει αποτελεσματικότερη την κυβερνητική πολιτική και να διασκεδάσει την αρνητική εικόνα που επικρατεί. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον εργάζονται μεθοδικά για επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό. Ακόμη, αναφέρεται σε κρίσιμη εκλογική εβδομάδα για την Ελλάδα και γράφει ότι ο Πρωθυπουργός επιδιώξει να αποτρέψει την καταψήφιση της υποψηφιότητας Σταύρου Δήμα από 121 βουλευτές.

Μάχη: Με τίτλο «Προσγειώσεις κατά προσέγγιση» γράφει στο κύριο θέμα της ότι η απουσία ραντάρ προσεγγίσεως στα κυπριακά αεροδρόμια παραμένει το μείζον πρόβλημα στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, την ώρα που το ΤΠΑ θέλει να αφαιρέσει προαπαιτούμενα προσόντα για πρόσληψη Ελεγκτών. Αλλού, γράφει ότι το ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών θέτει θέμα για λουκέτο στο Ταμείο Προνοίας. Ακόμη, γράφει ότι το πρόγραμμα της Κύπρου μπαίνει σε νέα δοκιμασία, καθώς οι δανειστές ζητούν μη ψήφιση αναστολής της εφαρμογής του νόμου για τις εκποιήσεις.

Sunday Mail: Με τίτλο «Κρατούσαν και το κρέας και το μαχαίρι» γράφει για «σπείρα των τεσσάρων» αναφορικά με την υπόθεση του ΣΑΠΑ, ενώ αναφέρεται στην ανανέωση του διατάγματος 8ήμερης κράτησης των Βέργα, Μαληκκίδη και Μιχαηλίδη, καθώς και στην έκδοση διατάγματος 8ημέρης κράτησης για τον Ευστάθιο Ευσταθίου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου. Αλλού γράφει ότι εκδόθηκαν χθες εντάλματα σύλληψης για δύο άνδρες, που θεωρούνται ύποπτοι για μαχαίρωμα σκύλου. Επίσης γράφει ότι δεν υπάρχει η επιλογή της επιστροφής για την Κύπρο αναφορικά με τα δικά της «Ελγίνεια μάρμαρα».