Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

Χαραυγή: Με τίτλο “Εμπλοκή των `πέντε` για τις εγγυήσεις” γράφει ότι δεδομένη θεωρείται για τη Λευκωσία η ενεργότερη εμπλοκή κι άλλων χωρών που θα ήθελαν να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία για το θέμα των εγγυήσεων. Αλλού γράφει ότι ακίνητα αξίας 3 δις ευρώ πήραν οι τράπεζες από τους δανειολήπτες. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα καταστήματα, καφεστιατόρια και γενικά την ανάπτυξη της Λήδρας και της Ονασαγόρου στο κέντρο της Λευκωσίας με τα πάνω και τα κάτω της, όπως γράφει.

Σημερινή: Με τίτλο “`Κολλημένοι` στο θέμα της μετεξέλιξης” γράφει ότι το συγκεκριμένο θέμα παραμένει ανοικτό με διαφορετικές διατυπώσεις και προσεγγίσεις, ενώ διαφωνία υπάρχει και στο θέμα των διεθνών συμφωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και των συμφωνιών Τουρκίας – ψευδοκράτους. Αλλού αναφέρει ότι στην Κίνα η ιστορία ξαναγράφεται στα ελληνικά με βάση αρχαιολογικά ευρήματα που υποστηρίζουν ότι τα αγάλματα του γνωστού “πήλινου στρατού” στο μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα ήταν ελληνικής έμπνευσης. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη συμφωνία Τουρκίας – Ρωσίας για τον τουρκικό αγωγό και τα γεωλογικά και οικονομικά, όπως γράφει, παιχνίδια.

Αλήθεια: Με τίτλο “Αστυνομία: 60 προς 40 η αναλογία” γράφει για νέα πρόοδο και στη χθεσινή συνάντηση των δύο ηγετών που κατέληξαν σε συμφωνία για την αναλογία στην αστυνομία σε ομοσπονδιακό επίπεδο και σε επίπεδο συνιστώσων πολιτειών. Αλλού γράφει για φωτιές στο ΔΗΚΟ αφού ο Αλέξης Μιχαηλίδης αποφάσισε να κατέλθει στο Δήμο Λάρνακας ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η ελεγκτική υπηρεσία εκ πρώτης όψεως διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε σχέση του γαμπρού του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην υπόθεση αγοράς των τεσσάρων ταχύπλοων σκαφών για το Λιμενικό.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οι δάσκαλοι στα βαθιά, πάνε για απεργία” γράφει ότι η ΠΟΕΔ αρνείται πλέον να διαπραγματευτεί με το Υπουργείο Παιδείας για τα αιτήματά της και ανακοίνωσε χθες μονόωρες στάσεις εργασίας. Αλλού γράφει ότι τα νερά στη Βενετία έχουν υψωθεί πολύ με το πρώτο “aqua alta” (παλίρροια) να φέρνει τα νερά πάνω στα 93 εκατοστά πάνω από το ύψος της θάλασσας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο σάλο που έχει προκληθεί από το βίντεο με τον ξυλοδαρμό μαθήτριας από άλλες μαθήτριες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Κρυφά βέτο από Ακιντζί” γράφει ότι η τουρκική πλευρά δέχεται την αναλογία 2:1 στις ρυθμιστικές αρχές αλλά ζητά μια τ/κ ψήφο, ενώ – προσθέτει – οι δύο ηγέτες τα βρήκαν για την αστυνομία. Αλλού αναφέρεται σε τράπεζες ακινήτων εντός των τραπεζών, οι οποίες θα πωλούν, αναπτύσσουν και ενοικιάζουν ακίνητα. Σε άλλο θέμα γράφει για κατάλογο με 37 είδη, ζώα και φυτά, των οποίων η εμπορία στην Κύπρο πλέον θα απαγορεύεται.