Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα σήμερα προβάλλεται η υπόθεση του νεκρού βρέφους στον κάλαθο αχρήστων του Νοσοκομείου Λευκωσίας και η συζήτηση για τη λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με  τίτλο “Ασύλληπτη ανευθυνότητα” γράφει ότι στις κάμερες ασφαλείας ψάχνουν απαντήσεις οι αρμόδιοι για το πτώμα βρέφους που βρέθηκε πεταγμένο σε κάλαθο αχρήστων του νεκροτομείου στο ΓΝ Λευκωσίας. Αναφέρει επίσης  ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκαθαριστεί από τώρα το θέμα της χρηματοδότησης της λύσης και ότι το συζήτησε χθες ο ΠτΔ στις χωριστές συναντήσεις του με Εϊντε και Νούλαντ. Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι ανέρχονται στα 100 τα ύποπτα δάνεια του Συνεργατισμού που δόθηκαν χαριστικά και χωρίς εξασφαλίσεις.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο  “Φτιάχνουν ταμείο για τη λύση” γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ έχει ετοιμάσει σχέδιο για δημιουργία ταμείου για χρηματοδότηση της λύσης ενώ παράλληλα φιλοξενούνται και δηλώσεις της ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ που είδε χθες τον ΠτΔ. Αλλού αναφέρει ότι καταγράφηκαν από τις κάμερες οι δράστες της ασύλληπτης τραγωδίας με το νεκρό βρέφος σε κάλαθο του νεκροτομείου του ΓΝ Λευκωσίας. Επίσης αναφέρει ότι σήμερα συζητείται στο Υπουργικό ο προϋπολογισμός του κράτους.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Πέταξαν το μωρό σε σκουπιδοτενεκέ” γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας αφήνει υπονοούμενα για πόλεμο μεταξύ του προσωπικού του Νοσοκομείου και ότι η Αστυνομία παρέλαβε οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο χώρο. Αλλού γράφει ότι οι κυπριακές αρχές κινητοποιήθηκαν μετά από πληροφορίες ότι σκάφος με πρόσφυγες βρίσκεται στα ανοικτά του νησιού αλλά μέχρι αργά χθες βράδυ αυτό δεν είχε εντοπιστεί. Σε άλλο ρεπορτάζ  αναφέρεται στις δηλώσεις Λακκοτρύπη ότι σύντομα θα έχουμε εικόνα για το αν το αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ εκτείνεται και στην κυπριακή ΑΟΖ.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Με τίτλο “Δεδομένα πελατών στα χέρια ντετέκτιβ” η “Χαραυγή” στο κύριό της θέμα αναφέρει ότι τεχνικός της Cyta φέρεται να έκλεβε προσωπικά δεδομένα πελατών και να τα έδινε σε ντετέκτιβ και ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα, λαμβάνει ακόμη το ήμισυ του μισθού του. Αλλού γράφει ότι υπάρχει κίνδυνος για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ και ότι η Κυβέρνηση επικαλείται νομικά προσκόμματα για να μην δοθεί η λίστα στη Βουλή. Επίσης  αναφέρεται στην υπόθεση που συγκλόνισε με τον εντοπισμό νεκρού βρέφους σε κάλαθο αχρήστων στο ΓΝ Λευκωσίας.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Νεκρό βρέφος στο κάλαθο του νοσοκομείου”  γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας σημειώνει πως μια απολογία δεν είναι αρκετή και ότι μίλησε για αποτυχία και ανεπάρκεια του συστήματος.
Αλλού γράφει ότι η χρηματοδότηση της λύσης πριν την συμφωνία είναι το βασικό ζητούμενο και συζητήθηκε στις επαφές χθες Είντε και Νούλαντ στο Προεδρικό Μέγαρο. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι τα Λεύκαρα περιλαμβάνονται σε κατάλογο με τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης που συνέταξε ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας.

Οικονομική Καθημερινή: Με τίτλο “Οι φαντομάδες φρενάρουν εκποιήσεις” και γράφει ότι καταγράφεται δυσκολία στον εντοπισμό των δανειοληπτών με αποτέλεσμα να υπάρχει καθυστέρηση. Αλλού αναφέρεται στο κύμα προσφύγων προς την ΕΕ και τα αυξανόμενα περιστατικά ναυαγίων στη Μεσόγειο και γράφει για ταξιδιώτες της απόγνωσης. Επίσης η εφημερίδα γράφει ότι η λίστα Λαγκάρντ είναι λαβύρινθος και οι διαδικασίες επεξεργασίας της χαρακτηρίζονται δαιδαλώδεις.