Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων προβάλεται η χθεσινή επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και οι δηλώσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και οι συζητήσεις συζήτησης των επικεφαλής της Τρόικα με τη κυβέρνηση.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οι ηγέτες μιλούν για μαθήματα που διδασκόμαστε” αναφέρει πως κατά τη χθεσινή επέτειο της τουρκικής εισβολής ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έκαναν λόγο χθες για μαθήματα που ελπίζουν ότι έχουν διδαχθεί. Αλλού σημειώνει πως ο δισεκατομμυριούχους Γιούρι Μίλνερ ανακοίνωσε πως θα δώσει 100 εκατομμύρια δολάρια για έρευνες στην προσπάθεια αναζήτησης εξωγήινης ζωής. Εξάλλου αναφέρει πως σύμφωνα με δυο εκθέσεις του German Marshall Fund of the US πρώτη προτεραιότητα της Κύπρο στον τομέα των υδρογονανθράκων πρέπει να είναι η ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, που παρουσιάστηκαν χθες στα μέσα ενημέρωσης στη Λευκωσία.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Αδιάλλακτες θέσεις μέσα από ήπια ρητορική” γράφει πως ο Ταγίπ Ερντογάν εμμένει σε εγγυήσεις και ισότητα και εξυμνεί την εισβολή και πως σημειώθηκε μπαράζ προκλητικών παραβιάσεων από τουρκικά πολεμικά. Σε άλλο θέμα γράφει πως ενώπιον του Προέδρου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί τίθεται η έκθεση ινστιτούτου για το φυσικό αέριο. Αλλού αναφέρεται στις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στην Κύπρο.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Εισβολή έπρεπε να γίνει” γράφει πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δικαιολόγησε την τουρκική επιδρομή την Κύπρο με παλαιάς κοπής επιχειρήματα. Αλλού γράφει πως ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναβάλλει καυτά νομοσχέδια. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει πως με προσφορά των πολιτικών αποφυλακίστηκε πολύτεκνος που είχε φυλακιστεί ως εγγυητής για χρέος της αδελφής του.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Αλήθειες Ακιντζί ενώπιον Ερντογάν” πως ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως “και αν εμείς το ονομάσαμε `ειρηνευτική επιχείρηση` αναμφίβολα αυτό ήταν πόλεμος”. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει πως η σημαία της Κούβας υψώθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σηματοδοτώντας την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αβάνας και Ουάσινγκτον. Επίσης αναφέρει πως θέμα ιδιωτικοποίησης μέρους της ΑΗΚ συζήτησαν χθες οι επικεφαλής της Τρόικας με τον Υπουργό Ενέργειας.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Στη σκιά της λύσης η επέτειος της εισβολής” αναφέρεται στη χθεσινή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, σημειώνοντας πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως είναι θλιβερό κάποιοι να πενθούν και κάποιοι να πανηγυρίζουν και πως ο Ερντογάν μίλησε για “ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί”. Επίσης αναφέρει πως ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως οι εκκρεμότητες στους οκτώ μήνες που απομένουν ως τη λήξη του μνημονίου είναι μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, αποκρατικοποιήσεις, αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αλλού γράφει για τις αλλαγές που θα υπάρξουν στα δημοτικά από το Σεπτέμβρη.