Μειμαράκης: Πληρώσαμε πολλά δισ. την απειρία του Τσίπρα

Ο  πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ μίλησε και για το  τίτλο  “μεταβατικός”   και είπε ότι αυτό χαρακτηρίζει χρονικά μια περίοδο γιατί ως πρόεδρος έχω όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό.

“Αισθάνομαι ότι είμαστε όλοι προσωρινοί σε αυτή τη ζωή και το ζητούμενο είναι να έχουμε ένα μοντέλο στη ΝΔ πιο συλλογικής λειτουργίας, ανταποκρινόμενη στα σημερινά δεδομένα και επαναπροσδιορίσουμε τη φυσιογνωμία της ΝΔ στο χώρο της κεντροδεξιάς. Δηλαδή να ακολουθήσουμε το μεσαίο δρόμο χωρίς ακρότητες. Όταν ξεπεράσουμε τα ζητήματα τα εθνικά αυτό θα προχωρήσει, θα γίνει. Όσο θα διαρκεί αυτή η μεταβατική περίοδος η ΝΔ πρέπει να λειτουργήσει, δεν μπορεί να είναι αδρανής”.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στη   κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα είπε:

«Η ΝΔ πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, σε ετοιμότητα συνεννόησης και συζήτησης με την κυβέρνηση με τους ευρωπαίους και με τους πολίτες. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μιλήσουμε για τα εσωκομματικά».

Όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων για την σύναψη συμφωνία: «Η Νέα Δημοκρατία είναι συναινετική και βάζει την χώρα πάνω από το όποιο κομματικό κόστος. Αυτό το κατάλαβαν οι ευρωπαίοι, οι πολίτες και η κυβέρνηση. Υπάρχουν όμως όρια ανοχής που δεν μπορεί να ξεπερνάει η Ευρώπη και η κυβέρνηση. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να μας φέρνουν μια συμφωνία που δεν την πιστεύουν. Τα μέτρα τα οποία έρχονται είναι απόλυτα υφεσιακά. Το μνημόνιο δεν είναι ούτε αριστερό ούτε δεξιό. Είναι αναγκαίες πολιτικές που κανείς μας δεν θέλει».

«Δεν μπορεί να εισπράττουν φόρους από την ιδιωτική πρωτοβουλία που παράγει για να συντηρήσει ένα μεγάλο κράτος» δήλωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισημαίνοντας τις διαφορές που τους χωρίζουν.

«Χρεώνουμε τα μέτρα στον Τσίπρα επειδή καθυστέρησε και την απειρία του Τσίπρα την πληρώσαμε πολλά δισ. » είπε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και αναφέρθηκε στις συμφωνίες που έκλεισε η Νέα Δημμοκρατία λέγοντας: «Οι τράπεζες θα είχαν ξανακλείσει αν δεν είχαμε αποδεχθεί συμφωνίες. Αν δεν κλείναμε τη συμφωνία δεν θα υπήρχε ο ELA».