Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πράσινο φως σε αφερεγγυότητα”, γράφει ότι “εμβολιάστηκαν” από ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ τα κυβερνητικά νομοσχέδια για να εγκριθούν και πως είχε αίσιο τέλος για την κυβέρνηση το πολύμηνο θρίλερ. Αλλού γράφει για νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής την οποία εφαρμόζουν από την 1η Ιανουαρίου οι τράπεζες και έχει εκτοξεύσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια πάνω από το 50%. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη του Μάριου Καρογιάν πως το ΔΗΚΟ ή θα βρει το δρόμο του ή θα φθίνει.

Αλήθεια: Με τίτλο “ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ άνοιξαν τον δρόμο”, αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας και την έγκριση του πλαισίου αφερεγγυότητας, προσθέτοντας ότι σύντομα η Κύπρος βγαίνει στις αγορές και μπαίνει στο πρόγραμμα Ντράγκι. Αλλού αναφέρεται στις “εκλογές” σήμερα στα κατεχόμενα και γράφει ότι όλα είναι ανοικτά. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου για τη μετά λύση εποχή με τα μάτια της παιδείας.

Σημερινή: Με τίτλο “Μπανανία λένε οι πολίτες”,  αναφέρεται σε δημοσκόπηση τα ευρήματα της οποίας καταδεικνύουν ότι το 50% των Κυπρίων δεν εμπιστεύονται καθόλου τη χώρα και τη δικαιοσύνη μετά και τα τελευταία γεγονότα. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη στην οποία, μεταξύ άλλων, δήλωσε πως όλοι οι διορισμένοι αξιωματούχοι έχουν ημερομηνία λήξεως και “να είμαστε έτοιμοι να πάμε σπίτι μας”. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην τρεμιθιά, το γηραιότερο “κάτοικο” της Κύπρου, 1500 ετών.

Χαραυγή: Με τίτλο “Θλιβερά παζάρια σε βάρος μικρο-οφειλετών”,  γράφει ότι η χθεσινή ημέρα ήταν θλιβερή για την πλειοψηφία των μικρο-οφειλετών κάνοντας λόγο για παζάρια της κυβέρνησης με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ για το πλαίσιο αφερεγγυότητας και τις εκποιήσεις. Αλλού γράφει ότι αναμένονται εκπλήξεις από τις σημερινές “εκλογές” στα κατεχόμενα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι βιοκαλλιεργητές καταγγέλλουν το Υπουργείο Γεωργίας σε σχέση με την παραγωγή βιολογικών αυγών από την Αγία Σκέπη.

Sunday Mail: Με τίτλο “Η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα”, γράφει ότι η ψήφισή του ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση του προγράμματος διάσωσης και για την αγορά από την ΕΚΤ κυπριακών ομολόγων 500 εκ ευρώ. Αλλού αναφέρεται στην ψηφοφορία στα κατεχόμενα και γράφει πως πρόκειται για αγώνα τριών αλόγων, των Έρογλου, Σιμπέλ και Ακιντζί. Σε άλλο θέμα γράφει για τις αδερφές Αβακιάν που εξιστορούν πώς γλύτωσαν από τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Καθημερινή: Με τίτλο “Διπλή κίνηση από Αναστασιάδη”, γράφει ότι με Κυπριακό και οικονομία θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να ανασυντάξει τις δυνάμεις της μετά την αρνητική εικόνα που προκάλεσε η αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα. Αλλού γράφει για γόρδιο δεσμό όσον αφορά την αντιπαράθεση Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε διπλό εγκλωβισμό Τσίπρα και σενάρια λύσης για την ελληνική κυβέρνηση την ώρα που εξαντλούνται τα αποθέματα ρευστού.

Μάχη: Με τίτλο “Δικαίωση για το Lefco”, γράφει για δικαίωση της εφημερίδας σε σχέση με το θέμα που προειδοποιούσε για ζημιά εκατομμυρίων από την αγορά του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας LEFCO από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και για αμαρτωλή συμφωνία. Αλλού γράφει ότι θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών στην Κύπρο η νέα τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αγριεύει ανεξέλεγκτα η κόντρα μεταξύ του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.