Ο ΠΑΣΙΚΑ τάσσεται υπέρ της κατάργησης της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές

Για τα διάφορα προβλήματα των ιδιοκτητών  κέντρων αναψυχής συζήτησαν στη συνάντηση τους με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο  γ.γ. του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α μαζί με άλλα μέλη του Δ.Σ.

Κατέθεσαν τις απόψεις και εισηγήσεις του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α στη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο Υφυπουργός Κωνσταντίνος Πετρίδης για πάταξη της γραφειοκρατίας και απλούστευση των διαδικασιών δανειοδότησης Κέντρων Αναψυχής μέσα από την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του Νομοθετικού πλαισίου που τα διέπει .

Στη συνάντηση τέθηκε έντονα όμως και το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων υποστατικών που εργάζονται χωρίς τις απαραίτητες άδειες , άλλες φορές και με τις ευλογίες των Δήμων αλλά και την εγκληματική ανοχή από διάφορους φορείς που έχουν σχέση με τον ένα η τον άλλο τρόπο .

Η θέση του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α είναι έντονη γύρω από το θέμα αυτό και θα πράξει ότι του αναλογεί και δε θα διστάσει να οδηγήσει και τις αρμόδιες αρχές ακόμα στα δικαστήρια αν δε ληφθουν έγκαιρα δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για πάταξη της παράνομης δραστηριότητας η οποία στην ουσία βοηθά τον παρανομούντα να κερδίζει σε βάρος του νόμιμου επιχειρηματία και να στερεί και το κράτος από σημαντικά έσοδα .Ο γ.γ. του ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α Φανος Λεβέντης τονίζει ότι είναι μεγάλη αφέλεια να πιστεύει κάποιος ότι βοηθά την ανάπτυξη μιας μικρής περιοχής , ανεχόμενος τη παρανομία , προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό και φυσιολογικά και τον καταποντισμό νόμιμων επιχειρήσεων .

Με την ευκαιρία αυτή ο ΠΑ.Σ.Ι.Κ.Α τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της κατάργησης της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακές και ταυτόχρονα τη μείωση και του ωραρίου τα Σάββατα.

Η παρατεταμένη λειτουργία των καταστημάτων και τα Σάββατα πλήττει τη βιομηχανία των Κέντρων Αναψυχής τη μοναδική αποδοτική μέρα που έχει απομείνει .

Ο γ.γ. Φάνος Λεβέντης καλεί του βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να οδηγήσουν στη ολική καταστροφή τόσο τις χιλιάδες των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων αλλά και σίγουρα τη βιομηχανία των Κέντρων Αναψυχής.