Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα 

Πολίτης: Με τίτλο “Οδηγούμαστε σε θεσμικό αδιέξοδο” γράφει ότι οι καταγγελίες Ρ. Ερωτοκρίτου στο ΤΑΕ προκαλούν νέες επιπλοκές. Το κρίσιμο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί είναι το κατά πόσο δικαιολογείται η έναρξη ποινικής έρευνας. Γράφει ότι σήμερα θα γίνει το μεγάλο παζάρι για την αφερεγγυότητα ενώ έντονο παρασκήνιο προκύπτει και για το αν θα είναι στη Βουλή σήμερα ο Φειδίας Σαρίκας. Γράφει επίσης ότι οι υπουργοί καλοβλέπουν την πρόταση της ΑΗΚ να κατακρατείται από το ΕΕΕ το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος και να της αποδίδεται απευθείας.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ποιός θα χειρισθεί τις καταγγελίες Ρίκκου” γράφει ότι η κατάθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου στην Αστυνομία περιπλέκει το ανακριτικό έργο αφού καταγγέλλει τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για δεκασμό και χρηματισμό. Αλλού η “Α” γράφει ότι η ψήφος του Δημήτρη Συλλούρη θα κρίνει την τύχη του πλαισίου αφερεγγυότητας με το παρασκήνιο να οργιάζει. Η “Α” αναφέρει επίσης ότι το Κυπριακό συζητούν στις ΗΠΑ ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Τζον Κέρι.

Σημερινή: Με τίτλο “Το απόλυτο αδιέξοδο” και γράφει ότι το απόλυτο αδιέξοδο φαίνεται να προκύπτει στη θεσμική κρίση που ξέσπασε στη Νομική Υπηρεσία με πρωταγωνιστές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα. Γράφει αλλού ότι στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για συντονισμό. Σε άλλο θέμα της, η “Σ” αναφέρει ότι ερημώνει από παιδιά η Κύπρος.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Γρίφος στα χέρια της Αστυνομίας” γράφει ότι το ζητούμενο πλέον είναι ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα χειρισμού της υπόθεσης μετά την κατάθεση του Ρ. Ερωτοκρίτου αφού προχώρησε σε επίσημη καταγγελία εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα. Προβάλλει αλλού τις ζυμώσεις μέχρι την υστάτη για την αφερεγγυότητα με την Αστυνομία να οχυρώνει τη Βουλή, φοβούμενη επεισόδια. Αναφέρει αλλού ότι οργανώθηκε επιτροπή και καλεί τους Αγλαντζώτες σε αγώνα για ανατροπή των σχεδίων διαμόρφωσης των λεωφόρων Αγλαντζιάς και Λάρνακος.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ενέπλεξαν στη σύγκρουση την Αστυνομία” αναφέρει ότι ο Ρ. Ερωτοκρίτου έδωσε χθες κατάθεση στην Αστυνομία, καθιστώντας έτσι τη Δύναμη μέρος του θεσμικού προβλήματος. Γράφει αλλού ότι ένα ένα ανοίγει τα χαρτιά του ο Υπουργός Υγείας για το ΓΕΣΥ το οποίο θα τεθεί στο μικροσκόπιο σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε άλλη στήλη γράφει ότι επιστρέφει το ψήφισμα για την αρμενική γενοκτονία η Τουρκία η οποία είναι οργισμένη κατά του Ευρωκοινοβουλίου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Αγωνιώδες φινάλε για τη ψηφοφορία του νόμου φερεγγυότητας” και γράφει ότι το κυβερνών κόμμα θα έχει δυσκολία για να εξεύρει 28 ψήφους στη σημερινή συνεδρία της Βουλής. Γράφει επίσης ότι ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου έδωσε μακροσκελή κατάθεση χθες στην Αστυνομία. Προβάλλει επίσης τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Φίλιππου Πατσαλή ο οποίος ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις για το ΓΕΣΥ.

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Εκκλήσεις για μεταρρύθμιση του κράτους” αναφέρει ότι με την ανεξαρτησία της Νομικής Υπηρεσίας να διακυβεύεται μετά από καταγγελίες για δεκασμό, άρχισαν νέες εκκλήσεις για μεταρρύθμιση του κράτους για διασφάλιση του διαχωρισμού των εξουσιών. Γράφει αλλού ότι αναμένεται σήμερα η τελευταία πράξη στο θέμα του νομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα. Προβάλλει επίσης την πρόταση πακέτου της αμερικανικής εταιρείας Realty Group International, για δημιουργία καζίνο κοντά στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας.