Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Μέσω συμπερασμάτων η ΕΕ στη Γενεύη» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ενεργό ρόλο θέλει να έχει η ΕΕ στη Γενεύη αλλά η τουρκική πλευρά της θέτει εμπόδια αφού επιμένει ότι δεν μπορεί να έχει άλλο καθεστώς εκτός από εκείνο του παρατηρητή. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Ιωάννη Μάτσης είναι ο νέο CEO της Ελληνικής Τράπεζας. Αλλού γράφει ότι η Human Rights Watch κατακεραυνώνει την Τουρκία.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Ηγέτες της ΕΕ στη διάσκεψη της Γενεύης» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ενδιαφέρον να παρευρίσκονται εξέφρασαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Ντόναλντ Τούσκ, η Φεντερίκα Μογκερίνι ακόμη και η Άγγελα Μέρκελ. Αλλού γράφει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης για άλλη μια φορά ψήφισαν χωρίς να γνωρίζουν τι ψήφισαν. Αλλού γράφει ότι εξάμηνη παράταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Έτοιμη να εμπλακεί η ΕΕ» γράφει στο κύριο του θέμα ότι η Λευκωσία εξασφάλισε τη θετική στάση της ΕΕ ενόψει Γενεύης. Σε δεύτερο του θέμα γράφει ότι αποζημιώσεις ύψους €735.000 πλέον τόκους επιδίκασε το Εφετείο σε υπόθεση για ατύχημα σε ασανσέρ. Αλλού γράφει ότι στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν τρεις νέες υποθέσεις για την οικονομία σε σχέση με ομόλογα και μετοχές.

Χαραυγή: Με τίτλο «Και μετά τη λύση η Κύπρος συνεχίζει στην ΕΕ» γράφει στο κύριο της θέμα ότι συνέχεια στην ΚΔ και μετά τη λύση, ως μέλος της ΕΕ, δίνει ρητή αναφορά στα Συμπεράσματα των 28 αντικρούοντας έτσι κινδυνολογίες περί κατάλυσης της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι αποκαθίστανται άλλα 4 μνημεία στην Αμμόχωστο. Αλλού ότι στην Αστυνομία οδηγεί ο ΠΙΣ την υπόθεση της γυναίκας που (ισχυρίζεται ότι) μπορούσε να επιλύσει το μυστήριο του αυτισμού με ένα ρομπότ.

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Ο σχεδιασμός για τη Γενεύη» γράφει στο κύριο της θέμα ότι με έντονες διπλωματικές διεργασίες προετοιμάζεται το έδαφος για τις συνομιλίες της Γενεύης όπου είτε η διαδικασία επίλυσης θα στεφθεί με επιτυχία είτε θα αποτύχει. Αλλού φιλοξενεί φωτογραφία από το χιονισμένο Τρόοδος γράφοντας ότι το Σ/κ ο καιρός θα είναι κρύος με βροχές. Αλλού γράφει ότι την ερχόμενη βδομάδα θα ανακοινωθούν οι επιτυχόντες προσφοροδότες σε ό,τι αφορά των 3ο γύρο αδειοδοτήσεων για έρευνες στην ΑΟΖ.