Νέο βίντεο από επιθέσεις μεταναστών στην Κολωνία: «Όχι, δεν μπορείς να με αγγίζεις»

Η περσινή αλλαγή του χρόνου στην Κολωνία είχε σημαδευτεί από μαζικές επιθέσεις μεταναστών σε βάρος γυναικών υποχρεώνοντας φέτος τις γερμανικές αρχές να λάβουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας με περισσότερους από 1.500 αστυνομικούς στους δρόμους της γερμανικής πόλης.Σε ένα νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία από όσα συνέβησαν πέρσι, ακούγεται αρχικά μια κοπέλα να φωνάζει «όχι δεν μπορείτε να με αγγίζετε» ενώ στα πλάνα που ακολουθούν καταγράφονται σκηνές από ό,τι συνέβη και τις μικρές αστυνομικές δυνάμεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τους εκατοντάδες μετανάστες.

Στο βίντεο καταγράφεται και η χρήση βεγγαλικών από τις ομάδες των μεταναστών προς ανυποψίαστους πολίτες αλλά και αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα μια 18χρονη, ένα από τα θύματα των περσινών επεισοδίων αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν. Η Lisa S. από τη Βαυαρία πήγαινε στον καθεδρικό της Κολωνίας όταν δέχθηκε την επίθεση. «Μας έπιασαν αμέσως από τη γενετήσια περιοχή, μου σήκωσαν το φόρεμα. Την ξαδέρφη μου την τράβηξαν από το χέρι και προσπάθησαν να την απομακρύνουν από κοντά μου. Προσπαθήσαμε να προστατευτούμε αλλά δεν είχαμε καμία τύχη. Όταν τελικά ξεφύγαμε από την πρώτη ομάδα, μας επιτέθηκε μια δεύτερη ομάδα» θυμάται η 18χρονη. Τελικά οι δύο κοπέλες ξέφυγαν αλλά όταν συνάντησαν τον πρώτο αστυνομικό τους είπε ότι δεν μπορούσε να τις βοηθήσει γιατί ήταν απασχολημένος.

Συνολικά για τα περσινά περιστατικά υποβλήθηκαν 1.222 καταγγελίες με 513 από αυτές να περιλαμβάνουν και κατηγορία για σεξουαλική επίθεση. Μέχρι στιγμής 35 από τους κατηγορουμένους έχουν οδηγηθεί στο δικαστήριο με 24 εξ αυτών να έχουν κριθεί ένοχοι.