Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Αδιέξοδο λόγω της στάσης Ακιντζί” γράφει ότι η τουρκική θέση για τον αριθμό των προσφύγων που θα επέστρεφαν, η οποία υποδηλούσε την απροθυμία τους για επιστροφή της Μόρφου υπό ε/κ διοίκηση, ήταν μια από τις βασικές αιτίες κατάρρευσης των συζητήσεων για το εδαφικό. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Κομισιόν κατέθεσε χθες νέα πρόταση για το χρηματοπιστωτικό τομέα και ότι στόχος είναι η σταθεροποίηση των τραπεζών. Επίσης, γράφει σε άλλο θέμα ότι φουντώνει η ανησυχία στην παγκόσμια οικονομία λόγω Τραμπ.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Δεν θα επιτρέψω να χαθεί η ελπίδα” γράφει ότι παρά την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα των συνομιλιών στο Μοντ Πελεράν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ψες την αποφασιστικότητα του να προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα προκειμένου να επαναρχίσει ο διάλογος. Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι “κάτι κινείται” και ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έπιασε αμέσως δουλειά για επανέναρξη του διαλόγου. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι χρυσοπληρωμένοι, με το μισθό της Κύπριας Διοικήτριας να είναι ο όγδοος χαμηλότερος στον πίνακα 20 χωρών.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Ετοιμος για συνομιλίες” γράφει ότι η προσπάθεια της τουρκικής πλευράς για διασύνδεση του κεφαλαίου της Ασφάλειας με αυτό του Εδαφικού και οι μεθοδεύσεις για συζήτησή τους σε μια πολυμερή διάσκεψη, οδήγησαν τις συνομιλίες του Μοντ Πελεράν σε αδιέξοδο, όπως προκύπτει από τα όσα ανέφερε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Γράφει ακόμη για αυστηρή απάντηση του Ελληνα ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στις επιθέσεις που δέχεται γύρω από τη στάση του στο θέμα των εγγυήσεων. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει για αδιέξοδο στην επένδυση της Γεροσκήπου και ότι το κράτος ζητά ενοίκιο για το τεχνητό νησί και ο Ούγγρος επενδυτής αποχωρεί.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Ετοιμότητα για συνέχιση διαδικασίας” γράφει ότι παρά την απογοήτευση που προκάλεσε το αποτέλεσμα στο Μοντ Πελεράν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαιώνει ότι είναι αποφασισμένος, με σεβασμό στις εύλογες ανησυχίες των Ε/κ, να προβεί σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα προκειμένου να επαναρχίσει ο διάλογος. Γράφει επίσης ότι πολυέξοδο αλλά και οικονομικά ασύμφορο για το κράτος αποδεικνύεται το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων το οποίο εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα θέτει το ερώτημα αν θα ψηφιστεί η μεταρρύθμιση της Τοπικής αυτοδιοίκησης πριν τις δημοτικές και γράφει ότι συγκλίσεις-αποκλίσεις τίθεται στην Επιτροπή Εσωτερικών..

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Ετοιμος να συνεχίσω από το σημείο που μείναμε”, γράφει για τη διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος μιλώντας για πρώτη φορά μετά την αποτυχία στο Μοντ Πελεράν είπε ότι δεν θα εμπλακεί σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για μείωση της ποινής δύο παιδόφιλων που εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά δύο ανήλικες προκάλεσε οργή σε γυναικείες οργανώσεις. Αναφέρει επίσης ότι συνεδρίασε η Παιδοβουλή με θέμα την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις πάνω στους νέους.