Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Εναλλακτικά σενάρια θέτει η Λευκωσία» ότι στόχος των ηγετών στο Μον Πελεράν είναι η επίτευξη συγκλίσεων στα τέσσερα κεφάλαια πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το εδαφικό την Τετάρτη. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στην παράδοση του ανακαινισμένου μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία, καθώς ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά η πρώτη φάση του έργου. Αλλού, γράφει για «συντροφική» διαφωνία ΑΚΕΛ-ΚΚΕ για το Κυπριακό.

Αλήθεια: Με τίτλο «1η μέρα με χαμόγελα» γράφει για καλό κλίμα και πρόοδο στη συζήτηση των εκκρεμούντων θεμάτων των τεσσάρων κεφαλαίων στο Μον Πελεράν της Ελβετίας και παραθέτει τη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ ότι είναι εφικτή η προοπτική λύσης. Ακόμη αναφέρεται σε μηνύματα από την Κομισιόν, ότι είναι έτοιμη να στηρίξει οικονομικά τη λύση του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα γράφει για χρηματικές «καμπάνες» της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρεία developers για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ανάβουν μηχανές για Εδαφικό» και γράφει ότι περισσότερες συγκλίσεις στα τέσσερα κεφάλαια αναζητούν Αναστασιάδης και Ακιντζί πριν περάσουν στη συζήτηση των κριτηρίων για το Εδαφικό. Σε άλλο θέμα, γράφει για ποινική έρευνα για τς χωματερές στη Λάρνακα, καθώς αποκαταστάθηκε μικρότερος χώρος απ` ότι προβλεπόταν στα συμβόλαια. Επίσης αναφέρει ότι επιτάχυνση απεμπλοκής κράτους-Συνεργατισμού ζητούν οι Βρυξέλλες.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Συνολική εικόνα παρουσίασε ο Μπαν Γκι-Μουν», ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ παρουσίασε πολυσέλιδο έγγραφο για τη συνολική εικόνα των έξι κεφαλαίων και αποτίμησε ενώπιον των ηγετών τις μέχρι τώρα συνομιλίες, ενώ μίλησε για την ανάγκη να προετοιμαστεί η εφαρμογή της λύσης. Η εφημερίδα γράφει ακόμη για προϋπολογισμό με άρωμα λιτότητας και στην παιδεία. Επίσης γράφει ότι οι Αμερικανοί προσφεύγουν στις κάλπες με επιλογή Κλίντον ή Τραμπ.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ο Μπαν προτρέπει τους ηγέτες να αδράξουν την ευκαιρία»  γράφει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ προέτρεψε τους ηγέτες να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, κατά την παρουσία του την πρώτη ημέρα των συνομιλιών για το Κυπριακό, στο ελβετικό θέρετρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι δημοσκοπήσεις φέρουν την Κλίντον μπροστά από τον Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές. Επίσης, αναφέρεται στην αναστήλωση του Αποστόλου Ανδρέα ως «συμβόλου ενότητας».