Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Χαώδης απόσταση στα κριτήρια του εδαφικού”, γράφει ότι σήμερα και αύριο καθορίζεται η τελική μεθοδολογία για την Ελβετία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη διαπραγματευτική ομάδα να καθορίζουν αύριο το πλάνο δράσης. Αλλού, γράφει για τον τουρισμό και πως “πάμε για ρεκόρ και στις εισπράξεις”. Σε άλλο της θέμα γράφει για τα θανατηφόρα δυστυχήματα και πως ένα στα τρία θύματα είναι κάτω των 25 ετών.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Ετοιμάζεται εντατικά η ατζέντα”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι δύο διαπραγματευτές, Μαυρoγιάννης και Ναμί, σε συναντήσεις τους σήμερα και αύριο ετοιμάζουν το πρόγραμμα των συνομιλιών στην Ελβετία. Αλλού, γράφει όλα θα κριθούν στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή αναφορικά με τον έλεγχο του Συνεργατισμού. Σε άλλο της θέμα γράφει για το βιβλίο του μακαριστού πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, στο οποίο είχε γράψει ότι “ο Χριστόφιας δεν φάνηκε αντάξιος της φιλίας τους”.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Θέλουν να `δέσουν` πενταμερή”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι Τούρκοι πάνε στο Μοντ Πελεράν με τις βλέψεις τους να κινούνται πέραν του εδαφικού, για την πραγματοποίηση μιας πενταμερούς διάσκεψης. Αλλού, γράφει ότι βαθαίνει η ρήξη του κυβερνητικού στρατοπέδου με τον Γενικό Ελεγκτή για έλεγχο του Συνεργατισμού. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα στα ΚΕΝ για τους επαγγελματίες οπλίτες, αφού ξεκινά η εκπαίδευση τους.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Κανένας Στρατός στην ενωμένη Ευρώπη”, γράφει στο κύριο της θέμα πως τα κριτήρια που συζητούνται για τις περιουσίες, αν συμφωνηθούν, θα μεταφερθούν επί χάρτου, την ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στηρίζει την αποκρατικοποίηση του νησιού. Αλλού, γράφει για τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος που δείχνουν ότι οι μαθητές καπνιστές ανέρχονται στο 18%. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες για τις δημοτικές εκλογές, και πως οριστικοποιούνται οι εκλογικοί κατάλογοι.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Καμπανάκι για τα επίπεδα του υπερβολικού ποτού”, γράφει για την ευρωπαϊκή έρευνα που δείχνει ότι οι Κύπριοι μαθητές είναι στην κορυφή της λίστας μεταξύ 36 χωρών με την μεγαλύτερη αύξηση στην υπερβολική χρήση ποτών. Αλλού, γράφει για τη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Ρωσίας και τη δήλωση του κ. Λαβρόφ για να μην υπάρξουν τεχνητά χρονοδιαγράμματα στο Κυπριακό. Σε άλλο της θέμα γράφει για την υπόθεση των δύο Ρώσων τουριστριών που προκάλεσαν αναστάτωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας.