Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ρίχνει γέφυρες στην Άγκυρα», ότι εν μέσω έντονων διπλωματικών διεργασιών, η Αθήνα ρίχνει γέφυρες στην Άγκυρα, με τη συνάντηση Σαμαρά-Νταβούτογλου, η οποία, προσθέτει, γίνεται στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου των δύο χωρών. Αλλού αναφέρεται στις έρευνες της Αστυνομίας για το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου και γράφει για συμφωνίες του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα εν αγνοία του ΣΑΠΑ. Ακόμη, γράφει ότι συνάντηση με τη διακομματική επιτροπή θα έχει την Πέμπτη το τεχνικό κλιμάκιο της Τρόικας.

Αλήθεια: Με τίτλο «Κινήσεις παρασκηνίου για αποκλιμάκωση» γράφει ότι ενώ οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίζονται στην κυπριακή ΑΟΖ, ανακοινώθηκε ξαφνικά στην Άγκυρα ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου θα επισκεφτεί την Αθήνα στις 5-6 Δεκεμβρίου. Σε άλλο θέμα, αναφέρει ότι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΕΔΥ, το 2013 αποχώρησαν 1.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζεται στην ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως ως προβληματικό αναφορικά με τη συμμόρφωση στις υποδείξεις.

Σημερινή: Με τίτλο «Η ασφάλεια της ΑΟΖ στα χέρια του Ισραήλ» και γράφει ότι στην ελληνική πρωτεύουσα κυκλοφορούν πληροφορίες περί προσπάθειας της Λευκωσίας να επιτύχει κάλυψη της ασφάλειας της κυπριακής ΑΟΖ από το Ισραήλ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δήλωση του Σόλωνα Κασίνη, συμβούλου του Έλληνα Πρωθυπουργού για τα ενεργειακά, ότι οι ΗΠΑ απαίτησαν εγκατάλειψη του τερματικού. Επίσης γράφει ότι οι δάσκαλοι κατέρχονται σε δίωρη στάση την Τετάρτη.

Χαραυγή: Με τίτλο «Παρέκαμψαν το Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας» και γράφει ότι πολεοδομική νομιμότητα δια της πλαγίας οδού έδωσε η Κυβέρνηση στις ενεργειακές εγκαταστάσεις μέσα στο λιμάνι της Λάρνακας μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ότι είναι πολεοδομικά παράνομες, βαφτίζοντας τις εγκαταστάσεις κρατικές. Αλλού, γράφει ότι είναι επιβαλλόμενη η αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής. Επίσης, αναφέρει ότι άρχισαν τα όργανα για την αξιολόγηση Ιανουαρίου, με τους τεχνοκράτες της Τρόικας να έχουν ανοίξει τα κεφάλαια των εκποιήσεων, ιδιωτικοποιήσεων, ΓΕΣΥ και αναδιαρθρώσεων του δημοσίου.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Υπό απειλή περίπου 100 θέσεις εργασίας στο ΡΙΚ» χαρακτηρίζει «βόμβα» τις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή, αναφορικά με το περιεχόμενο μελέτης εμπειρογνωμόνων για αποδέσμευση 100 υπαλλήλων, ενώ γράφει ότι υπάρχει «τρύπα» 105 εκ. ευρώ στο Ταμείο Συντάξεων του Ιδρύματος. Επίσης γράφει ότι απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του μακροβιότερου καταδίκου των Κεντρικών Φυλακών, Παναγιώτη Καυκαρή. Ακόμη, γράφει ότι βομβιστής αυτοκτονίας στη Νιγηρία σκότωσε δεκάδες άτομα σε σχολείο.