Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Ώρα εδαφικού με χάρτες στη Γενεύη» ότι στις 7-11 Νοεμβρίου τοποθετείται η κρίσιμη συζήτηση Αναστασιάδη – Ακιντζί με απομακρυσμένο το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΓΓ του ΟΗΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε απελπισία βρίσκονται οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής, αφού όπως αναφέρει ό,τι απέμεινε από τα περιουσιακά στοιχεία της Λαϊκής είναι «λείψανα». Αλλού γράφει ότι η ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμα μαρτυρίες για αγνοούμενους, οι οποίες 42 χρόνια μετά την κυπριακή τραγωδία, δεν έχουν αξιολογηθεί.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Μιλά στο λαό και πάει Ελβετία για το εδαφικό», γράφει ότι στις 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη και στις 5 ή 6 Νοεμβρίου αναχωρεί στο εξωτερικό για συζήτηση του καυτού θέματος του εδαφικού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κοριτσάκι χωρίς χέρια στη Ρωσία μαθαίνει να τρώει με τα πόδια. Αλλού γράφει ότι με επιστολή του στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης συμφώνησε με τις δημοσιονομικές πολιτικές της Κυβέρνηση, ενώ χθες διαφοροποίησε τη θέση του και μίλησε για κίνδυνο νέου μνημονίου και για κυβερνητική υπεραισιοδοξία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Κληρίδης καλεί Οδυσσέα», γράφει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε χείρα βοηθείας από τον Γενικό Ελεγκτή προκειμένου να επισπευσθούν οι έρευνες, που αφορούν υποθέσεις δανείων σε πρώην στελέχη του Συνεργατισμού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ετοιμάζουν βαλίτσες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, καθώς έχει συμφωνηθεί να μεταβούν στην Ελβετία για να συζητήσουν το εδαφικό μεταξύ 7-11 Νοεμβρίου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με οριακή απαρτία θα λαμβάνονται αποφάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας μετά τη χθεσινή παραίτηση του μέλους Ανδρέα Γιασεμίδη, ενώ είχε προηγηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου η παραίτηση του Φοίβου Βάκη.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Ρουσφέτι με κρατικές ενισχύσεις», γράφει ότι ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων, Θεοφάνης Θεοφάνους, δήλωσε χθες ενώπιον της Βουλής ότι οι λεγόμενες ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, γνωστές και ως de minimis, δίνονται πολλές φορές ακόμα και για ρουσφέτι. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι αντιμέτωποι με δεύτερο κούρεμα είναι οι πιστωτές της Λαϊκής αφού η αξία των περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας μειώθηκε κατά 415 εκ. ευρώ. Αλλού γράφει ότι το Movember ξεκινά εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των ανδρών για τον καρκίνο του προστάτη και τον καρκίνο των όρχεων, την ώρα που ένας στους έξι άνδρες διαγιγνώσκεται με καρκίνο.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Ο επικεφαλής του Δημοσιονομικού Συμβουλίου προειδοποιεί για «σύγκρουση και κάψιμο»”, αναφέροντας ότι οι υπεραισιόδοξες μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τον προϋπολογισμό μπορεί να οδηγήσουν σε νέα πρόγραμμα διάσωσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αναζήτηση για ζωή στον Άρη έκανε ένα γιγάντιο βήμα την Τετάρτη όταν διαστημικό σκάφος προσγειώθηκε στον κόκκινο πλανήτη, στην πρώτη απόπειρα την Ευρώπης μετά την αποτυχία της πριν από μία δεκαετία. Αλλού γράφει ότι οι Παλαιστίνιοι αιτητές ασύλου στην Κύπρου ψάχνουν για απαντήσεις.