Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Με `συνταγή` Ανάν το πλάνο για τους εποίκους» και γράφει ότι λαλίστατοι αλλά και αποκαλυπτικοί υπήρξαν χθες Αναστασιάδης και Ακιντζί μετά την ολοκλήρωση της νέας συνάντησης που πραγματοποίησαν για το Κυπριακό και πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, όσον αφορά τον αριθμό των εποίκων, που θα παραμείνουν σε ενδεχόμενη λύση, ότι δεν υπερβαίνουν τις 90 χιλιάδες. Αλλού γράφει ότι ξεκινά σήμερα η συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2017. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε αυτούς που θα στηρίξει η ΕΔΕΚ στις δημοτικές εκλογές.

Αλήθεια: Με τίτλο «Συμφωνία σε καυτά θέματα» γράφει στο κύριο της θέμα ότι στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών συζητήθηκαν θέματα ιθαγένειας, νομίμου κατοικίας, οι βασικές ελευθερίες και τα δικαιώματα ψήφου. Αλλού γράφει ότι μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να εγκριθεί το νομοσχέδιο που θα επιτρέψει την επίλυση του προβλήματος των προαγωγών των αξιωματικών στην Εθνική Φρουρά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπό το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, εξολοθρεύει τους πολιτικούς του αντιπάλους στην πορεία εγκαθίδρυσης του πολιτικού Ισλάμ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «`Κλείδωσαν` τους έποικους» γράφει ότι οι ηγέτες τα βρήκαν στην πληθυσμιακή αναλογία στις δύο συνιστώσες πολιτείες και συμφωνούν στη θέση περί διασφάλισης της πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων στις υπό τον έλεγχό τους περιοχές. Αλλού γράφει ότι υπό τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου τίθεται σήμερα ο ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός για το 2017, που θα αρχίσει να συζητείται από το πρωί στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι €46,5 εκ. θα μοιραστούν σε 34 χιλιάδες αγρότες.

Χαραυγή: Με τίτλο Συγκλίσεις που δημιουργούν προσδοκίες» γράφει ότι θέματα ιθαγένειας, νομίμου κατοικίας, βασικών ελευθεριών και δικαιώματος ψήφου συζήτησαν χθες οι δύο ηγέτες, οι οποίοι μίλησαν για συγκλίσεις στα πλείστα ζητήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο πεύκος στη Σολιά αναγεννάται φυσικά μετά τη μεγάλη πυρκαγιά. Αλλού γράφει ότι Ε/κ και Τ/κ συγγενείς αγνοουμένων έστειλαν μαζί μήνυμα στην Ευρώπη.