Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Νέο Αιγαίο στην κυπριακή ΑΟΖ” γράφει ότι η Άγκυρα θέτει προϋποθέσεις στα θέματα φυσικού αερίου, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα και πως η κυβέρνηση επιμένει στο Δίκαιο της Θάλασσας και στις διμερείς συμφωνίες. Αλλού αναφέρεται σε έρευνα για το ΓεΣΥ και γράφει για το κόστος του σχεδίου και τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί στη Βουλή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνεργασία ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ με βάθος και προοπτική, με πυλώνα το εθνικό πρόβλημα.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Δεν θα διαταραχθεί η καθημερινότητά μας” γράφει για ξεκάθαρο μήνυμα Αναστασιάδη για την επόμενη ημέρα της λύσης, για προληπτική κίνηση για αποτροπή “μπαμπούλων” του παρελθόντος, επιστροφή Αμμοχώστου, ακατοίκητων περιοχών και νεκρής ζώνης και αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων από την πρώτη μέρα της λύσης. Αλλού αναφέρει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ανακοίνωσε ότι θα γίνουν για προαγωγές στην Αστυνομία με συμμόρφωση στις αποφάσεις του Ανωτάτου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο άνδρας περιέλουσε με οξύ την πρώην του και συνελήφθη για απόπειρα φόνου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Εγγυήσεις σε δύο εκδοχές” γράφει ότι η Άγκυρα ζητά τα τουρκικά στρατεύματα να εποπτεύουν την εφαρμογή της λύσης με εναλλακτικές προτάσεις μια κυρίαρχη βάση ή παροχής ασφάλειας στο τ/κ συνιστών κρατίδιο. Αλλού αναφέρει ότι άλλα υποσχέθηκε και έπραξε ο Πρόεδρος της Κομισιόν όσον αφορά τον οδικό χάρτη της Τουρκίας και την υλοποίηση των κριτηρίων έναντι όλων των κρατών μελών της ΕΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι μηχανόβιοι διδάσκουν για την οδική ασφάλεια και για πρώτη φορά φέρνουν στην Κύπρο την σχολή City`s Art για εξειδικευμένο σεμινάριο για την κυκλοφορία στην πόλη.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Σε φαύλο κύκλο εισήλθαν στα `κόκκινα δάνεια`” γράφει ότι επείγει η τιθάσευση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, όπως προειδοποιεί ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος. Αλλού αναφέρεται στη μάχη που δίνουν οι ασθενείς με λύκο να έχουν πρόσβαση στη σωστή πολυθεματική αντιμετώπιση της ασθένειας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον αγώνα και την αγωνία δυο ακτιβιστών Τ/κ, του Οκάν Νταγλί και του Σενέρ Ελτζίλ, για το μέλλον της κοινής μας πατρίδας.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Πάνε αρχές Νοεμβρίου στη Γενεύη για εδαφικό” γράφει ότι εξετάζονται και σενάρια επαναφοράς του εδαφικού της σύνδεσης με εγγυήσεις και ασφάλεια. Αλλού, με αφορμή το Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Μπομπ Ντίλαν, διερωτάται αν τα τραγούδια του είναι λογοτεχνία και αναφέρεται στις ποικίλες αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση της απόφασης της Σουηδικής Ακαδημίας. Σε άλλο θέμα γράφει για το blame game και τις γεωτρήσεις για φυσικό αέριο και αναφέρει ότι στην Κύπρο αναμένονται ο Πρόεδρος της TOTAL και ο Υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου.

Μάχη: Με τίτλο  “Μηδέν από μηδέν” γράφει για αδιέξοδο μετά και την παρέμβαση της Νούλαντ και αναφέρει ότι έτοιμα είναι και άλλα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ να εμπλακούν στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε συνέντευξη του πρώην Πρόεδρου της ΟΕΛΜΕΚ, Γεώργιου Σκαλιά που δήλωσε ότι οι ανεπαρκείς εκπαιδευτικοί πρέπει να πάνε σπίτι τους. Αλλού αναφέρει ότι σε “εργοστάσιο” πολιτισμού μετατρέπεται η Πάφος για το 2017.

Sunday Mail: Με τίτλο  “Κοντόφθαλμη υδατική πολιτική” γράφει ότι τα αποθέματα νερού στα φράγματα πλησιάζουν τα επίπεδα του 2008 εν μέσω φόβων ότι εξαρτόμαστε πάρα πολύ από τη δαπανηρή και καθόλου φιλική προς το περιβάλλον αφαλάτωση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι περίπου 200 έθνη συμφώνησαν να δεσμευθούν σε μια συμφωνία για μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ενέκριναν τους υποψηφίους που θα στηρίξουν στις δημοτικές εκλογές.