Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Ξανά στο τραπέζι για τα ανοικτά κεφάλαια», γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί επιστρέφουν στον διάλογο μετά τη Νέα Υόρκη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ενώπιον της Βουλής βρίσκονται τα πέντε νομοσχέδια της Κυβέρνησης για την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Αλλού γράφει ότι πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την παράσταση της «Αντιγόνης» στο αρχαίο κατεχόμενο θέατρο της Σαλαμίνας.

Αλήθεια: Με τίτλο «Αβέρωφ αδειάζει ΔΗΚΟ και Οδυσσέα γα την `Αντιγόνη`», γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να κάνει έρευνα αν έχει τηρηθεί η νομοθεσία και για σειρά έργων συντήρησης σε διάφορα ιστορικά μνημεία μας στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι σήμερα ξεκινά νέος εντατικός διάλογος για το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση των πέντε νομοσχεδίων και του κανονισμού για την μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας στην Επιτροπή Οικονομικών και μένει να τοποθετηθούν τα κόμματα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «ΑΤΑ από 2017 κουτσουρεμένη», αναφέροντας ότι ο θεσμός της ΑΤΑ επιστρέφει από την 1η Ιανουαρίου 2017, πολλά όμως πρέπει να ρυθμιστούν για το περιεχόμενό της. Αλλού γράφει ότι το σενάριο πραγματοποίησης μιας συνάντησης τύπου Καμπ Ντέιβιντ για το εδαφικό και στη συνέχεια και για το θέμα της ασφάλειας/εγγυήσεων, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΟΗΕ αλλά και της τουρκικής πλευράς. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι πέντε πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την ίδια μέρα στην περιοχή Πάχνας – Ομόδους.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ιδιωτικοποίηση Συνεργατισμού μέσω ΧΑΚ», γράφοντας ότι ανοίγει και πάλι το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Συνεργατισμού, με την κυβέρνηση από τη μία να επιδιώκει την έναρξη της διαδικασίας για ένταξη της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας στο ΧΑΚ από τα τέλη του 2016, και το ΑΚΕΛ από την άλλη να επιδιώκει να προστατεύσει την επένδυση του κράτους. Αλλού αναφέρεται σε «μελέτες και ξανά μελέτες για τις κεντρικές φυλακές». Σε άλλο θέμα γράφει ότι σωρεία προβλημάτων και εισηγήσεων κατέθεσαν στον υπουργό οι διευθυντές σχολείων δημοτικής και προ δημοτικής εκπαίδευσης.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Τελειώνει ο χρόνος για την μεταρρύθμιση», γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί για κίνδυνο στην οικονομία αν δεν περάσουν σύντομα τα νομοσχέδια για μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Κιμ Καρντάσιαν φοβήθηκε για τη ζωή της κατά τη διάρκεια ληστείας στο Παρίσι. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για δύο που εμπλέκονται στην υπόθεση Βγενόπουλου.