Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε  όλα τα πρωτοσέλιδα από εφημερίδες:

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Μέσω Μπάιντεν κακά μαντάτα» γράφει ότι ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος μετέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδης την τουρκική θέση για την ασφάλεια, η οποία επιμένει στην παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, με ανοικτή ημερομηνία αποχώρησης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Λευκωσίας. Αλλού γράφει ότι την αξιολόγηση των όσων έχουν εφαρμοστεί με βάση το μνημόνιο και πως κινείται η κυπριακή οικονομία, αρχίζουν από σήμερα και ολοκληρώνουν την Παρασκευή, κλιμάκια της Τρόικας. Σε άλλο θέμα  αναφέρεται στη σύσκεψη του Γενικού Εισαγγελέα με τους ανακριτές της οικονομίας όπου τέθηκε επιτακτικά το θέμα των δανείων του Συνεργατισμού και κυρίως όσα δάνεια δόθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο «Παράνομα βάζουν χέρι στη γη του ΑΞΙΚ» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυβέρνηση προχώρησε αιφνιδιαστικά στην προκήρυξη διαγωνισμού για μεταστέγαση του ΑΞΙΚ με σκοπό την πώληση της γης μαζί με το Συνεδριακό Κέντρο και το πρώην «Φιλοξενία» σε ιδιώτη επενδυτή και προσθέτει ότι υπάρχουν ωστόσο νομικά κωλύματα και έντονες αντιδράσεις από φορείς της Λευκωσίας και της τουριστικής βιομηχανίας. Σε άλλο της θέμα η «Χ» γράφει ότι πολίτης έκανε το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λεμεσού γυαλιά καρφιά και έθεσε για άλλη μια φορά σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των νοσηλευτών, καθώς και ότι η σύλληψη του ΓΓ της ΠΑΣΥΝΟ προκάλεσε την οργίλη αντίδραση των νοσηλευτών. Αλλού αναφέρεται σε «τετραμερή» συνάντηση σήμερα για τη δημοτική εκπαίδευση, όπου Υπουργός Παιδείας, ΕΔΥ, ΠΟΕΔ και Σύνδεσμοι Γονέων θα προσπαθήσουν να βρουν διέξοδο στα προβλήματα.

Αλήθεια: Κύριό της θέμα με τίτλο «Από βδομάδας εντατικές συνομιλίες» γράφει ότι επιστρέφοντας στην Κύπρο μετά τη συνάντηση τους με τον ΓΓ του ΟΗΕ Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αναμένεται, εντατικές διαπραγματεύσεις με στόχο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους στις εκκρεμότητες που επέμειναν, έτσι ώστε ν` ανοίξει ο δρόμος για διεθνή διάσκεψη. Αλλού γράφει ότι θέμα εκ του μη όντως δημιούργησε εναντίον του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο η Ελένη Θεοχάρους με οργίλες δηλώσεις ‘γιατί κάπου άκουσε πως θα παρευρεθεί στην παράσταση της «Αντιγόνης» στην αρχαία Σαλαμίνα, κάτι που δεν ισχύει’. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα  γράφει ότι η αναβολή των δημοτικών εκλογών βολεύει όλα τα κόμματα, όμως κανένα δεν θέλει να πάρει την πρωτοβουλία για κάτι τέτοιο ή να χρεωθεί την απόφαση.

 Σημερινή: Κύριο της θέμα «Παιχνίδια τακτικής από τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε» και γράφει για βολές της αντιπολίτευσης για το ρόλο του Νορβηγού αξιωματούχου καθώς και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αξιοποιήσει την εμπλοκή του ΓΓ του ΟΗΕ για άσκηση πιέσεων στην Άγκυρα. Σε άλλο της θέμα η «Σ» γράφει ότι για εκρηκτικό κλίμα σε νοσηλευτές και γιατρούς μετά από βίαιο περιστατικό με μεθυσμένο ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και αναφέρεται σε σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον αλλά και έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης στα δημόσια νοσηλευτήρια. Αλλού γράφει ότι East Med και Eurasia Interconnector θα βρεθούν στο επίκεντρο της τριμερούς Ελλάδας – Κύπρου- Ισραήλ αύριο στην Αθήνα.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Διαφορετικές εκτιμήσεις για την συνάντηση με Μπαν» γράφει ότι καθώς καταλαγιάζει ο κουρνιαχτός μετά την συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε μίλησε για νέα τριμερή «το άμεσο μέλλον». Όπως γράφει η εφημερίδα και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις εντατικές διαπραγματεύσεις με την επιστροφή του αλλά φάνηκε να εξέρχονται της συνάντησης με ελαφρώς διαφορετικές εκτιμήσεις. Αλλού γράφει ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας αφήνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών να νοηθεί σε συνέντευξή του ότι η έκρηξη που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2011 στη ναυτική βάση στο Μαρί, μπορεί να ήταν αποτέλεσμα κακόβουλης ενέργειας. Σε άλλο θέμα  γράφει ότι προσφέρονται χρηματοδοτικές ευκαιρίες σε επιχειρηματίες για αναζωογόνηση του κέντρου της Λευκωσίας.