Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Παγίδα η τριμερής για πολυμερή” γράφει πως ο Εϊντε στο παρασκήνιο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για πενταμερή χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει τα εκκρεμούντα μείζοντα ζητήματα. Σε άλλο θέμα η “Σ” προβάλλει το ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ για την έλλειψη αναλωσίμων που οδηγεί σε αναβολές επεμβάσεων. Επίσης αναφορά γίνεται στο πτώμα άνδρα που εντοπίστηκε χθες στη θάλασσα της Λάρνακας και τις εικασίες για διασύνδεση με το τετραπλό φονικό της Αγίας Νάπας.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Επί τάπητος και τα λεφτά της λύσης” αναφέρει πως στις επαφές του ΠτΔ, του τ/κ ηγέτη και του Εϊντε στη ΝΥ θα συζητηθεί και η οικονομική πτυχή και ότι η ετοιμασία μελετών για το θέμα αναμένεται να οριστικοποιηθεί τέλος Σεπτεμβρίου. Αλλού αναφέρει πως ο ΓΕ Κώστας Κληρίδης κάλεσε τους Μπουλούτα και Φόρο να παρουσιαστούν στη δίκη στην Κύπρο και θα αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” προβάλλει την αγωγή του Μιλτιάδη Νεοφύτου εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια και γράφει πως θα υπάρξει δικαστική απόφαση πριν το τέλος του χρόνου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Στο σφυρί η πολυτέλεια”  αναφέρεται στις εκποιήσεις κύριων κατοικιών εκατομμυρίων και αναφέρεται στην περίπτωση οικίας στο Στρόβολο που περιήλθε στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Κύπρου, αξίας πέραν των 5 εκ. Αλλού αναφέρει πως οι ποινικοί ανακριτές για την υπόθεση της διαφθοράς στην Αστυνομία έχουν στα χέρια τους κασέτες-φωτιά για το θέμα των Σέρβων εκτελεστών και ότι χθες κατέθεσε ο βοηθός αρχηγός του Σώματος. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” αναφέρει ότι είναι πέραν των 200 οι διαφωνίες στις συνομιλίες και ότι η Λευκωσία επεξεργάζεται το έγγραφο με τις αποκλίσεις και τις εκκρεμότητες το οποίο θα έχει ενώπιον του στη ΝΥ.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Ώρα αποφάσεων από Τουρκία για Κυπριακό” γράφει πως έντονες θα είναι οι διεργασίες και το παρασκήνιο ενόψει της τριμερούς της ΝΥ και η Άγκυρα καλείται να λάβει πολιτικές αποφάσεις. Αλλού αναφέρει πως κλείνουν τα δημοτικά για δύο ώρες την Τετάρτη και ότι οι δάσκαλοι στις 27 του μήνα επαναξιολογούν την στάση τους. Η “Χ” αναφέρει ακόμη πως αναβλήθηκε εγχείριση γιατί δεν υπήρχαν βελόνες.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Πως το ΑΚΕΛ θρέφει την ποδοσφαιρική του ομάδα” και αναφέρεται στην αγωγή Μιλτιάδη Νεοφύτου και τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο για την Ομόνοια και τις διασυνδέσεις με το ΑΚΕΛ, τις εργασίες ανακαίνισης στην οικία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κλπ. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του διαχειριστή της Λαϊκής σε σχέση με την απόφαση της ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας για την θυγατρική της στη Μόσχα. Επίσης η “CM” προβάλλει τις παγκόσμιες εκκλήσεις για μείωση των ρύπων των οχημάτων για προστασία του περιβάλλοντος.

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Επανεκκίνηση στη Νέα Υόρκη” αναφέρει πως οι ηγέτες στοχεύουν σε νέο μομέντουμ στη συνάντηση με Μπαν στην έδρα των ΗΕ και ότι μάλλον θα διαμορφωθεί οδικός χάρτης και θα κατατεθούν ιδέες για το περιουσιακό. Επίσης αναφορά γίνεται στον τουρισμό και ότι σε 14 χρόνια οι αφίξεις μπορεί να διπλασιαστούν. Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλονται δηλώσεις του Πρέσβη της Ιορδανίας για ενεργειακά θέματα και συνεργασία με Λευκωσία.