Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Χωρίς ομοφωνία πάει στη Νέα Υόρκη” αναφέροντας ότι η αντιπολίτευση δεν ικανοποιήθηκε από την ενημέρωση του ΠτΔ στο Εθνικό και ότι εντείνονται οι ανησυχίες μετά τις δηλώσεις χθες στα κατεχόμενα του Μουσταφά Ακιντζί. Σε άλλο θέμα η “Σ” αναφέρει πως χούλιγκαν αμαύρωσαν το Σούπερ Καπ στο φούτσαλ σε αγώνα μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης. Επίσης αναφορά γίνεται στις δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για αυξήσεις με μέτρο, σε συνάντηση με τις συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Προχωρούμε με στόχο τη λύση” και γράφει πως εντατικοποιημένες συνομιλίες θα γίνουν και τον Οκτώβριο, φιλοξενώντας και δηλώσεις του ΓΓ των ΗΕ ότι τα μέρη μπορούν να υπολογίζουν σε αυτόν. Αλλού αναφορά γίνεται σε απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο, αναφέρεται, ζήτησε να μην συλληφθούν Βγενόπουλος, Μπουλούτας, Φόρος, Μάγειρας μέχρι να εκδικαστεί το αίτημά τους για αποζημιώσεις. Η “Α” σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν μπορεί να εξευρεθεί δάσκαλος για να υπηρετήσει στο δημοτικό στον Κάμπο της Τσακίστρας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Τριμερής χωρίς δεσμεύσεις” και γράφει πως ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε πως δεν θα αποδεχθεί ενδιάμεση λύση και χρονοδιαγράμματα, ενώ φιλοξενούνται οι δηλώσεις Μπαν και Εϊντε για την πορεία των συνομιλιών μετά το δελτίο Τύπου. Αλλού γράφει πως ο Μιλτιάδης Νεοφύτου απαιτεί 22 εκατομμύρια από τον Δημήτρη Χριστόφια και ότι άρχισε χθες η δίκη στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Σε άλλο θέμα ο “Φ” αναφέρει πως επιτροπή εισηγείται την δημιουργία διαύλων μικρών αεροσκαφών στα ορεινά για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος σε περιπτώσεις πυρκαγιών.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ενεργότερη εμπλοκή Μπαν Γκι-μουν” αναφέρεται στη κοινή δήλωση μετά τη συνάντηση των ηγετών, στις δηλώσεις του ΠτΔ και στην στήριξη Μπαν προς τους δύο ηγέτες. Αλλού γράφει πως η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση του κρατικού λαχείου το οποίο είναι κερδοφόρο. Σε άλλο θέμα γράφει πως ΣΕΚ και ΠΕΟ επαναφέρουν θέμα αυξήσεων, με τον ΥΠΟΙΚ να το απορρίπτει.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ζητήθηκε από τον Μπαν να εντείνει την εμπλοκή του” αναφέρεται στη κοινή δήλωση των ηγετών χθες μετά την ολοκλήρωση των εντατικών συνομιλιών και τις δηλώσεις του ΠτΔ με την επιστροφή του στο Προεδρικό. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με νέα μελέτη δεν υπάρχουν αποδείξεις για παρενέργειες από τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου. Επίσης σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα δίνει συνέχεια στο θέμα των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο.