Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο «Μειώνονται οι ελπίδες στα συντρίμμια» και γράφει ότι μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Ιταλία σε μια προσπάθεια να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός της Τετάρτης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αποφασίσει να κλείσει όλα τα μεγάλα ζητήματα που είναι ανοικτά μέχρι την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη και ότι θα προχωρήσει σε Εθνικό Συμβούλιο στις 14 Σεπτεμβρίου με την ολοκλήρωση των εντατικών συνομιλιών. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Σ» γράφει ότι πυρά δέχθηκε χθες αυτοκινητοπομπή του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ότι η κυβέρνηση της χώρας αποδίδει την επίθεση στο PKK.

Αλήθεια: Με τίτλο «Ξεκινά διάλογος για τα κουρεμένα Ταμεία Προνοίας» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για υλοποίηση της δέσμευσης της για την αποκατάσταση των Ταμείων Προνοίας επικαλούμενη δηλώσεις στην ηγεσία της ΕΤΥΚ του Χάρη Γεωργιάδη και προσθέτει ότι ο διάλογος ξεκινά σύντομα, ίσως και μέσα στον επόμενο μήνα. Αλλού και κάτω από φωτογραφία από τον όλεθρο που προκάλεσε ο σεισμός στην Ιταλία γράφει ότι ψάχνουν για ζωές κάτω από τα συντρίμμια και κάνει λόγο για εκατοντάδες εκτοπισμένους, νύχτα φόβου, μετασεισμών και ασταμάτητου σκαψίματος. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είδε χθες τους γιατρούς και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και ότι τον Σεπτέμβριο θα δει τα κόμματα και θα επαναληφθεί έπειτα συνάντηση με ΠΙΣ και ΟΑΥ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Εξελικτική μείωση των δήμων» και γράφει για κυβερνητική δέσμευση μέσω επιστολής του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Ιωνά Νικολάου για εξελικτική μείωση των δήμων η οποία ανοίγει εν πολλοίς το δρόμο για την προώθηση της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλού γράφει ότι ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικώς χθες βράδυ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να τον ενημερώσει για τις συνομιλίες που είχε στην Άγκυρα σε σχέση με την Κύπρο και ότι το βασικό μήνυμα που μετέφερε είναι πως η Τουρκία αντιλαμβάνεται την ανάγκη για τη λύση του προβλήματος. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα ο «Φ» γράφει ότι νέα φουρτούνα προβλέπεται στον τομέα της Υγείας εξ αφορμής πρότασης του Υπουργείου Υγείας για τους νοσηλευτές του δημοσίου στο πλαίσιο της αυτονόμησης που περιλαμβάνει εισήγηση για δημιουργία νοσηλευτών δύο ταχυτήτων.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Ντελάλης εκποιήσεων των Σεπτέμβριο» γράφει ότι μήνας πλειστηριασμών είναι ο Σεπτέμβριος, αφού τα δύο μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα, Τράπεζα Κύπρου και Συνεργατισμός προγραμματίζουν δημοπρασίες για συνολικά 47 ακίνητα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κατοικίες και διαμερίσματα. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι σε απίστευτη τραγωδία οδηγεί ο καταστροφικός σεισμός των 6,2 Ρίχτερ στην Ιταλία που εξαφάνισε από το χάρτη δύο ολόκληρα χωριά. Αλλού γράφει ότι εγγράφηκαν 22 οχήματα με υγραέριο στην Κύπρο, τα περισσότερα μεγάλου κυβισμού μέχρι και 4.000 κυβικών και ότι το κόστος της μετατροπής κυμαίνεται μεταξύ €1.200 και €1.500.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Η Γερμανία σκέφτεται να φύγει από το Ιντσιρλίκ» και γράφει ότι η Γερμανία δήλωσε την Πέμπτη ότι εξετάζει την μετακίνηση των πολεμικών της αεροσκαφών από την Τουρκία με αναφορές να δείχνουν προς την κατεύθυνση της Κύπρου ή της Ιορδανίας. Αλλού γράφει ότι ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς υπερασπίστηκε της απαγόρευσης των λεγόμενων μπουρκίνι σε περισσότερες από 12 παραθαλάσσιες πόλεις λέγοντας ότι η Γαλλία διέρχεται μια «μάχη πολιτισμών» και ότι το ολόσωμο αυτό μαγιό συμβολίζει την υποδούλωση των γυναικών. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η “CM” αναφέρεται σε νέες κατηγορίες του Δήμαρχου Πάφου για μίζες.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο  «Μέσω εδαφικού ο δρόμος για την ειρήνη» γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης γνωρίζει ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει επιτυχώς ένα μια ειρηνευτική συμφωνία στην Κύπρο αν δεν εξασφαλίσει σεβαστό μέρος εδάφους που θα επιστραφεί και αυτή είναι ακριβώς η προσπάθεια που καταβάλλει. Σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Ενέργειας στις εσωτερικές της σελίδες στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι αν η Τotal βρει σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου όταν προχωρήσει σε γεώτρηση του χρόνου τότε μπορεί να επανέλθει η προοπτική δημιουργίας σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι η αεροπορική εταιρεία Cobalt υπόσχεται να διορθώσει οποιαδήποτε προβλήματα ως το Σεπτέμβριο.