Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο   “Καταρρέουν τα κρατικά νοσηλευτήρια” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι για κλίμα κατάρρευσης των κρατικών νοσηλευτηρίων λόγω της υποστελέχωσης και της φυγής γιατρών έκανε λόγο χθες η συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών σε αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε, και ότι δεν αποκλείουν τα δυναμικά μέτρα εάν δεν εισακουστούν από το κράτος. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου χορήγησε από τις αρχές της κρίσης ένα δισεκατομμύριο φρέσκα δάνεια στην αγορά, ως απάντηση στα κόμματα, που καλούν τις τράπεζες να αρχίσουν τη χορήγηση δανείων. Γράφει επίσης η εφημερίδα για βομβιστικές επιθέσεις σε τουριστικό θέρετρο της Θαϋλάνδης.

Αλήθεια: Με τίτλο “Δάνεια πιο εύκολα!” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι σε εξέλιξη βρίσκεται διάλογος μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας και των τραπεζών με στόχο να υιοθετηθεί πολύ σύντομα πιο ευέλικτη πιστωτική πολιτική από τις τράπεζες, η οποία θα υποβοηθήσει την οικονομική δραστηριότητα. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει για σύγκρουση για τις εγγυήσεις και ότι η Τουρκία δηλώνει ότι οι δικές μας εγγυήσεις το 1974 ήταν που απέτρεψαν το πραξικόπημα της Χούντας στην Κύπρο, ενώ η Αθήνα απαντά ότι οι εγγυήσεις είναι αναχρονιστικές και τα στρατεύματα πρέπει να φύγουν. Γράφει ακόμη η εφημερίδα ότι με βάση νέο νομοσχέδιο θα επιτρέπεται το κυνήγι με αεροβόλο, ενώ υπάρχει πρόνοια να ρυθμίζονται όλα τα αδικήματα εξωδίκως.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πόλεμος για τις εγγυήσεις” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι πρωτοφανής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μιλάμε για την Τουρκία, αλλά και πάλι η χθεσινή ενέργεια της Αγκυρας για το θέμα των εγγυήσεων ξενίζει και σίγουρα εντάσσεται στη λογική των Τούρκων να εξαγάγουν τη δική τους κρίση προς κάθε κατεύθυνση. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη βρίσκεται η Πάφος, και ότι δύο παγκοσμίου φήμης δημιουργοί, ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος και ο εικαστικός Γιάννης Κουνέλλης, επιθεώρησαν το Αρχαίο Ωδείο, ενόψει του έργου Τρωάδες που θα ανεβάσει το Θέατρο `Αττις στο πλαίσιο του Πάφος 2017. Αναφέρει ακόμη ότι ο Ερντογάν προβαίνει σε σάρωση όλων των τουρκικών πρεσβειών για να εντοπίσει Γκιουλενιστές.

Χαραυγή: Με τίτλο “Κύμα φυγής γιατρών του δημοσίου” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι μακρά είναι η λίστα των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία όπως την καταγράφει ο ίδιος ο ιατρικός κόσμος και ότι το Ογκολογικό Τμήμα του ΓΝ Λευκωσίας ξέμεινε από γιατρούς και κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Αναφέρει ακόμη ότι υπέκυψε στις πιέσεις το Τμήμα Περιβάλλοντος και ανάρτησε τις εγκεκριμένες εκθέσεις και εκτιμήσεις επιπτώσεων στο περιβάλλον από τις επενδύσεις του ομίλου Σιακόλα στην περιοχή Λίμνη. Γράφει επίσης ότι το 22,2% των νέων στην Κύπρο δεν έχει απασχόληση, ούτε βρίσκεται σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ελλάδα, Τουρκία σε λεκτικό πόλεμο” γράφει ότι τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας βρίσκονται σε φραστική διαμάχη σχετικά με τα γεγονότα του 1974 και τις εγγυήσεις. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα προβάλλει φωτογραφία από νοσοκομείο στο Χαλέπι της Συρίας, με ασθενείς να αναπνέουν με μάσκες οξυγόνου ύστερα από καταγγελίες ότι ρίφθηκε στην περιοχή αέριο, πιθανόν χλώριο. Γράφει ακόμη η εφημερίδα ότι ο Ρεπουμπλικανικός υποψήφιος στις ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Πρόεδρο Ομπάμα και την ανθυποψήφιά του Χίλαρι Κλίντον ως `συν-ιδρυτές` του Ισλαμικού Κράτους.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Οικοδομικός οργασμός στην Πάφο” γράφει ότι σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου οι άδειες οικοδομής τους πρώτους πέντε μήνες του 2016 αυξήθηκαν κατά 29.2% στα 83 εκατ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι. Αύξηση παρουσίασε και η Λεμεσός κατά 7.5% και 122εκ., ενώ πτώση είχαν οι άλλες επαρχίες. Πρωτοσέλιδα η εφημερίδα προβάλλει φωτογραφία μιας άδειας από αυτοκίνητα Λεωφόρου Μακαρίου στη Λευκωσία και γράφει ότι οι Λευκωσιάτες έφυγαν για τις παραλίες. Αναφέρεται ακόμη στις ανησυχίες των τοπικών αρχών σχετικά με την άφιξη προσφύγων με σκάφη.