Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο «Κρίσιμο τετ-α-τετ σήμερα για την Παιδεία» γράφει, στο κύριο της θέμα, πως καθοριστικές αναμένεται να είναι οι συναντήσεις που θα έχουν σήμερα το πρωί ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις (ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ) για τα θέματα που ταλανίζουν τα δημόσια σχολεία. Αλλού η εφημερίδα κάνει λόγο για ανακάλυψη ρεκόρ της ΥΚΑΝ καθώς πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε γεννήτριες. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για “δίλημμα» Ερντογάν για λύση στο Κυπριακό.

Αλήθεια: Με τίτλο «Γεννήτριες…κοκαΐνης» κάνει λόγο, στο κύριο της θέμα, για μεγάλη επιτυχία της ΥΚΑΝ που κατάφερε να εντοπίσει τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έφτασε ποτέ στην Κύπρο, συνολικά πάνω από 150 κιλά, κρυμμένα σε ντεπόζιτα καυσίμων γεννητριών σε αποθήκη τελωνειακής αποταμίευσης, έξω από το λιμάνι Λεμεσού. Αλλού γράφει ότι με σύνθημα «απορρίπτουμε το γραφείο συντονισμού» και «αυτό είναι μόνο η αρχή, ο αγώνας συνεχίζεται», εκατοντάδες Τ/κ νέοι διαδήλωσαν, το βράδυ της Τετάρτης, και πάλι στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας. Αλλού γράφει ότι στις 20 τα ξημερώματα του Σαββάτου, αρχίζουν στο Ρίο οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «156 κιλά κοκαΐνη στη Λεμεσό» γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε ποτέ στην Κύπρο πέρασε χτες στα χέρια της Αστυνομίας. Συνολικά 156 κιλά κοκαΐνης αξίας πολλών εκατομμυρίων βρέθηκαν σε δύο ηλεκτρογεννήτριες, σε εμπορευματοκιβώτιο κοντά στο λιμάνι Λεμεσού. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία μέσα από χωριστούς και παράλληλους διαλόγους με Ρωσία και Ισραήλ προσπαθεί να οδηγήσει τη διακίνηση του φυσικού αερίου στο έδαφός της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε έξι Ινδούς συναδέλφους τους επιτέθηκαν δύο Ρουμάνοι υπάλληλοι σφαγείου προκαλώντας σε όλους πραγματικές σωματικές βλάβες.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Ένα βαπόρι κοκαΐνη πιάστηκε στη Λεμεσό» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι διεθνές κύκλωμα με πείρα στην εμπορία σκληρών ναρκωτικών βρίσκεται πίσω από τα 150 περίπου κιλά κοκαΐνης που εντοπίστηκαν χθες στη Λεμεσό. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι στους ρυθμούς του Ρίο κινείται όλος ο πλανήτης και για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με σαφώς μειωμένο μπάτζετ σε σύγκριση με προηγούμενους Αγώνες, με έμφαση στο χορό, αποφεύγοντας όμως σε μεγάλο βαθμό τα κλισέ της Βραζιλίας. Αλλού αναφέρεται στην πανάξια πρόκριση για την ΑΕΚ Λάρνακας επί της Σπαρτάκ στη Μόσχα.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Η κοκαΐνη που εντοπίσθηκε είχε αξία πώλησης €15 εκατομμύρια»,  γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι εντοπίστηκε στην Κύπρο, την Πέμπτη, η μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που βρέθηκε ποτέ, συνολικά 156 κιλά, με υπολογιζόμενη αξία πώλησης τα €15 εκατομμύρια. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει για τη σύλληψη Αυστριακού υπόπτου τζιχαντιστή στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Αλλού γράφει ότι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Πάφο απορρίπτουν το νέο κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στη Δημοτική Αγορά.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Πιέσεις στους μισθούς», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος μισθοδοσίας είναι κορυφαία προτεραιότητας για την Κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην εφημερίδα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Αλλού, η εφημερίδα φιλοξενεί φωτογραφία από τη μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας από τον Βραζιλιάνο σέρφερ Ρίκο ντε Σόουζα, γράφοντας ότι καθώς ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, υπάρχει σοβαρή ανησυχία για το κόστος των αγώνων και το θέμα της ασφάλειας. Αλλού γράφει ότι ο καύσωνας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.