Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων:

Σημερινή: Με τίτλο  «Στέλνει επιστολή στον Μπαν Κι Μουν η Λευκωσία», και γράφει ότι μέτρα αντιμετώπισης των νέων τουρκικών απειλών για τον γ` γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ λαμβάνει η Λευκωσία, με το Υπουργείο Εξωτερικών ήδη να εκπονεί σχέδιο δράσης, ενώ πρώτη αντίδραση θα είναι επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και τα μέλη του ΣΑ. Αλλού αναφέρεται σε καυτή νέα λίστα Φαλτσιανί, με την εφημερίδα να γράφει ότι οι Αρχές αποφεύγουν να απαντήσουν γιατί δεν πάνε στη Βαρκελώνη να πάρουν τα στοιχεία. Επίσης, γράφει ότι «μνημόνιο» λύσης ζητά ο Πρόεδρος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου Τζ. Άκερμαν.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Και οι φόροι με δόσεις», γράφει στο κύριο της θέμα, ότι τη δυνατότητα να εξοφλούν με δόσεις καθυστερημένες οφειλές στο Φόρο Εισοδήματος και στον ΦΠΑ θα έχουν σύντομα πολίτες και εταιρείες, καθώς ανάλογη ρύθμιση προωθεί ο ΔΗΣΥ. Επίσης γράφει ότι κατοχυρώθηκαν στο μητρώο ονομασιών προέλευσης και προστατευόμενων γεωγραφικών ενδείξεων της Κομισιόν το κολοκάσι και οι πούλλες Σωτήρας. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι η Κύπρος συγκαταλέγεται στις χώρες με τον καλύτερο καιρό.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Απειλεί για το τεμάχιο 6», ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να συμπεριλάβει στον γ` γύρο αδειοδότησης το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, την κυριότητα του οποίου αμφισβητεί η Τουρκία, έφερε την αντίδραση της Άγκυρας. Επίσης, αναφέρει ότι αλλοδαπές οικιακές βοηθοί που διαμένουν με τους εργοδότες τους θα θεωρούνται μέλος της οικογένειας για σκοπούς εφαρμογής του νόμου περί βίας στην οικογένεια. Ακόμη, γράφει για ανησυχία για πατατράκ στα ακίνητα λόγω τραπεζών.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Βρυχηθμοί Τουρκίας άνευ περιεχομένου», ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διαμηνύει την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και χαρακτηρίζει απαράδεκτες και νομικά αβάσιμες τις θέσεις της Άγκυρας σε σχέση με τον γ` γύρο αδειοδότησης και το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ. Επίσης, γράφει ότι έτοιμο στα χαρτιά είναι το Γενικό Σχέδιο Υγείας, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια των πολιτικών κομμάτων. Ακόμη, γράφει ότι ξεκινούν τα οδικά έργα για το οδόφραγμα της Δερύνειας και πως “έπεσαν” χθες οι υπογραφές.

Cyprus Mail: Με τίτλο «`Νομικά αβάσιμη` η διαμαρτυρία Άγκυρας για το αέριο», και αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών που προτρέπει την Τουρκία να καταφύγει σε διεθνή φόρα εφόσον έχει ενστάσεις για τον γ` γύρο αδειοδότησης. Σε άλλο θέμα, γράφει για κατηγορίες κατά ΑΠΟΕΛ από Rosenborg, με τη νορβηγική ομάδα να ισχυρίζεται ότι δέχτηκε εντός σταδίου απειλές θανάτου από την ομάδα της Λευκωσίας, κατά τον αγώνα της Τρίτης για τα προκριματικά του Champions League. Επίσης, γράφει ότι το κολοκάσι κατοχυρώθηκε ως κυπριακό προϊόν από την ΕΕ.