Ενώπιον δικαστηρίου ο διακινητής των μεταναστών στον Πύργο Τηλλυρίας

Ο 37χρονος Σύρος, φερόμενος ως διακινητής  των μεταναστών οι οποίοι έφθασαν χθες στην περιοχή “Ακτή”στα  Πηγαίνια, αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου αυτός νοσηλεύεται.

Ο 37χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που συνεργάστηκε με Τούρκο διακινητή, για τη μεταφορά στην Κύπρο 14 προσώπων από τη Συρία.

Ο 37χρονος, ο οποίος ζει και εργάζεται στις ελεύθερες περιοχές, είναι το πρόσωπο που μετέβη στην “Ακτή” των Πηγαινιών προκειμένου να παραλάβει τους μετανάστες που αποβίβασε ταχύπλοο σκάφος που αναχώρησε από την Μερσίνα της Τουρκίας.

Ο φερόμενος διακινητής τραυματίστηκε πέφτοντας από ύψος σε πετρώδη περιοχή στην προσπάθεια του να ξεφύγει από τους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν.

Η Αστυνομία προχώρησε χθες στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον πέντε συνολικά Σύρων μεταναστών, οι δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Όπως διαπιστώθηκε, οι τέσσερις είναι απαγορευμένοι μετανάστες, ενώ το πέμπτο πρόσωπο φέρεται να είναι ο διακινητής των μεταναστών που έφτασαν, με πλοιάριο από την Τουρκία, μεταξύ Κάτω Πύργου και Μανσούρας.

Εναντίον των τεσσάρων απαγορευμένων μεταναστών θα καταχωρηθεί υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής τους, ενώ στην περίπτωση του Σύρου φερόμενου διακινητή το δικαστήριο θα συνεδριάσει στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου νοσηλεύεται για σκοπούς έκδοσης διατάγματος κράτησής του.

Από τις έρευνες της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης διαπιστώθηκε ότι οι απαγορευμένοι μετανάστες είχαν απελαθεί στο παρελθόν από την Κύπρο όπου βρίσκονταν παράνομα.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει τις εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό τριών γυναικών και τριών παιδιών που είχαν αφιχθεί με τα υπόλοιπα πρόσωπα που εντοπίστηκαν.

Οι τρεις γυναίκες και τα τρία παιδιά, σύμφωνα με μαρτυρία, που κατέχει η Αστυνομία, παραλήφθηκαν από όχημα πολυτελείας σκούρου χρώματος.

Τέσσερις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου και εξέφρασαν την επιθυμία τους να παραμείνουν στην Κύπρο, υποβάλλοντας αίτηση για πολιτικό άσυλο.

Όλοι οι επιβάτες του ταχύπλοου σκάφους κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι πλήρωσαν δύο περίπου χιλιάδες δολάρια Αμερικής στους διακινητές, προκειμένου να τους μεταφέρουν στην Κύπρο.