Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο ““Ματ“ Αβέρωφ στο Προεδρικό” αναφέρει πως ψηφίστηκε η πρόταση του ΔΗΣΥ για το Φόρο Ακινήτων και ότι ξέχασε τα περί “τζάμπα μάγκα “ο Χάρης Γεωργιάδης. Η “Σ” σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως ο Τσιαρλς Έλληνας, πρώην Πρόεδρος της Κρετύκ, προειδοποιεί πως θα παραμείνει ακάλυπτη η Κύπρος αν “αγαπηθούν“ Ισραήλ και Τουρκία στο θέμα της ενεργειακής τους συνεργασίας. Αλλού αναφέρεται στην αντίδραση του Ανωτάτου για το σάλο που δημιουργήθηκε με τους μισθούς των δικαστών.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Αίνιγμα για το Κυπριακό ο Μπόρις Τζόνσον” γράφει στο κύριό της θέμα ότι η Λευκωσία ελπίζει η αλλαγή του ΥΠΕΞ της Βρετανίας να μην επηρεάσει αρνητικά της συνομιλίες. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ σε εκδήλωση στο ΚΕΒΕ και την αναφορά ότι το Brexit πρέπει να μας αφυπνίσει. Αλλού η “Α” γράφει ότι δόθηκε τέλος στο θρίλερ των ακινήτων και ότι ψηφίστηκε η πρόταση για καταβολή του 25% της φορολογίας και κατάργηση του φόρου το 2017.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Φόρος 25% με τιμές 1980 ξανά” αναφέρεται σε νομοθεσία με “πατέρα” τον ΔΗΣΥ και “νονούς” ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη, η οποία νομοθεσία μειώνει στο 25% το φόρο ακινήτων για φέτος και κατάργησή του το 2017. Αλλού ο “Φ” αναφέρει πως το Υπουργικό ενέκρινε το διορισμό τριών ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για τις πυρκαγιές στο Σολέα. Επίσης σε άλλο ρεπορτάζ αναφορά γίνεται στην συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς.

Χαραυγή: Με τίτλο “Τα έδωσαν όλα στους μεγαλοϊδιοκτήτες” αναφέρει πως η Βουλή χθες αποφάσισε μικρή έκπτωση για τους μικρούς και μεγάλη για τους μεγάλους σε σχέση με το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας. Αλλού γράφει ότι η μνήμη σήμερα στρέφεται στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να μην περάσει ο φασισμός. Η “Χ” επίσης σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι με πρόταση της ΕΔΕΚ εκχωρήθηκαν εξουσίες στην Κυβέρνηση για θέματα μείωσης της στρατιωτικής θητείας και των στρατολογικών μεταβολών.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Περικοπή του φόρου ακίνητης, κατάργηση τον επόμενο χρόνο” αναφέρεται στην ψήφιση χθες από τη Βουλή της νομοθεσίας για φορολόγηση των ακινήτων και το τι αυτή προνοεί. Αλλού αναφέρεται στο βίντεο που απεικονίζει γυναίκα αστυνομική στη Μεννόγεια να βρίζει αλλοδαπό και στο σάλο που προκλήθηκε στο διαδίκτυο και φιλοξενείται και η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θέμα. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφορά γίνεται σε έκθεση της Επιτρόπου Διοίκησης για το θέμα της αγοράς τάφων σε Δήμους.

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Η Κύπρος κερδισμένη από το Brexit” και προβάλλει συνέντευξη του Υπατου Αρμοστή Μάθιου Κιντ ότι το νησί θα έχει κέρδη από την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ. Αλλού, με μεγάλη φωτογραφία, η εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ για το σπουδαίας αξίας φηφιδωτό στη Λάρνακα. Επίσης αναφορά γίνεται στο Κυπριακό, σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη και στις πρόσφατες επαφές Νούλαντ στο νησί.