Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  «Αποκομματικοποίηση της υγείας επιχειρεί ο Γιώργος Παμπορίδης» παρουσιάζει στο κύριο της θέμα το νομοσχέδιο αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων το οποίο, όπως γράφει βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνική επεξεργασία, αναφέροντας πως το νομοσχέδιο προνοεί ότι το ΔΣ του ημικρατικού Οργανισμού που θα συσταθεί για εποπτεία των αυτονομημένων νοσοκομείων διορίζεται από επιτροπή που θα αποτελείται από τρεις διαφορετικές εξουσίες, την εκτελεστική δια του Υπουργού Οικονομικών, τη νομοθετική δια του Προέδρου της Βουλής και τη δικαστική δια του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι οι ανακρίσεις των τεσσάρων καθορίζουν τις επόμενες συλλήψεις σε ό,τι αφορά το φονικό της Αγίας Νάπας. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για μήνα προετοιμασίας και διαβουλεύσεων για τις δημοτικές εκλογές.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Άνοιξε η πόρτα του μέλλοντος για 2.287 νέους επιστήμονες» γράφει στο κύριο της θέμα ότι καλύτερα από πέρσι αλλά πάλι κάτω από τη βάση ο μέσος όρος των βαθμολογιών σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των παγκύπριων εξετάσεων. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι για ουσιώδεις διαφορές στο περιουσιακό έκανε λόγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά από από μια ακόμη συζήτηση – διαπραγμάτευση με τον Μουσταφά Ακιντζί, χθες. Αλλού η Αλήθεια» γράφει ότι συρρικνώθηκε η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Χρυσές θέσεις στο δημόσιο» γράφει στο κύριο του θέμα ότι εκατοντάδες θέσεις προαγωγής και πρώτου διορισμού ανοίγει η Κυβέρνηση με μέσο ετήσιο κόστος πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με πολλές από αυτές να είναι σε ψηλές κλίμακες, από Α11 και πάνω. Αλλού η εφημερίδα αποκαλύπτει την έκθεση γεγονότων του Τμήματος Δασών κατά τα πρώτα στάδια της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σολέα, γράφοντας ότι το Τμήμα Δασών έλαβε μήνυμα για την πυρκαγιά στις 13:50 και η Πυροσβεστική στις 14:08 με το πρώτο πυροσβεστικό του Τμήματος Δασών να φτάνει στις 14:00 και της Πυροσβεστικής στις 14:19. Αλλού γράφει ότι ανηφορικός και δύσκολος χαρακτηρίζεται ο δρόμος για την επίτευξη συμφωνίας στο περιουσιακό.

Χαραυγή: Με τίτλο   «Φιμώνουν ΜΜΕ για να αποσείσουν ευθύνες» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, φιμώνοντας τα ΜΜΕ και προσβάλλοντας την επαγγελματική επάρκεια των δημοσιογράφων, επιχείρησε χτες να αποσείσει τις όποιες ευθύνες αναλογούν στον ίδιο και στην Κυβέρνηση για την καταστροφική πυρκαγιά της Σολιάς. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την τιμητική της είχε η Λεμεσός στις παγκύπριες εξετάσεις καθώς οι τρεις πρωτεύσαντες προέρχονται από τη συμπρωτεύουσα. Αλλού γράφει ότι σε διαβούλευση με άλλα κόμματα βρίσκεται το ΑΚΕΛ ώστε να καταθέσει πρόταση για κλιμακωτό συντελεστή φορολογίας της ακίνητης περιουσίας και αύξηση αφορολόγητου.

Cyprus Mail: Αναφέρεται στο κύριο της θέμα στις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το φονικό της Αγίας Νάπας γράφοντας ότι η κατάθεση κλειδί της υπόπτου που συνελήφθη τη Δευτέρα, οδήγησε στη σύλληψη ακόμη τεσσάρων προσώπων την Παρασκευή, μεταξύ των οποίων και ο σωματοφύλακας του θύματος (Φάνου Καλοψιδιώτη) ο οποίος ενδέχεται να συμμετείχε στο φόνο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με εκδηλώσεις μνήμης έλαβαν χώρα σε όλο τον κόσμο χτες, για τα 100 χρόνια από την έναρξη της Μάχης του Σομ που θεωρείται και η πιο αιματηρή στη βρετανική ιστορία. Αλλού γράφει ότι ένας νέος-ιδιοφυΐα στους υπολογιστές πρώτευσε στις παγκύπριες εξετάσεις.