Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο  “Διαζύγιο εξπρές ζητά η ΕΕ από τη Βρετανία” αναφέρει πως ο Τουσκ είπε στους Βρετανούς πως η Ένωση είναι έτοιμη ακόμη και σήμερα για έξοδο ενώ αναφέρεται και στους χαρακτηρισμούς του Φάρατζ εναντίον συναδέλφων του στο ΕΚ. Σε άλλο θέμα προβάλλει τη συζήτηση στη Βουλή για το ΡΙΚ και την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΥΤΥΡΙΚ. Επίσης η “Σ” γράφει ότι στα Panama Papers εντοπίστηκαν 100 Κύπριοι από τους 3.700.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Goodbye Boys” και γράφει ότι η Ενωμένη Ευρώπη αποχαιρέτησε Κάμερον και Βρετανούς και ασχολήθηκε με το θέμα του διαζυγίου του ΗΒ από την ΕΕ ενώ αναφορά γίνεται και στις τοποθετήσεις Φάρατζ στο ΕΚ. Αλλού αναφέρει πως τέθηκε υπό κράτηση ζεύγος από τη Λευκωσία για την υπόθεση του τετραπλού φονικού στην Αγία Νάπα που θεωρείται πως είχε ρόλο -κλειδί. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” αναφέρεται στο τρομοκρατικό κτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Το αέριο είναι η αιτία!” γράφει πως η αναθέρμανση των σχέσεων Ισραήλ και Τουρκίας περνά από τα κοιτάσματα και ότι οι Ισραηλινοί καθησυχάζουν τη Λευκωσία. Αλλού αναφέρει πως οι ηγέτες της ΕΕ παρέχουν περιθώριο μέχρι το Σεπτέμβριο για το αίτημα εξόδου. Επίσης ο “Φ” σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως ξανανοίγει η υπόθεση Βγενόπουλου στην Ελλάδα και ότι διώκεται πειθαρχικά η εισαγγελέας που την έκλεισε.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Μισθοί πείνας με υπουργική ανοχή” γράφει στο κύριό της θέμα η “Χαραυγή” που αναφέρεται στην συνεδρίαση της Επιτροπής Εργασίας και τα όσα ακούστηκαν για εξευτελιστικούς μισθούς στα ξενοδοχεία και στις τοποθετήσεις της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Αλλού προβάλλει την εκδήλωση για τους Τάκη Χατζηδημητρίου και Αλί Τουντζάι που τιμήθηκαν με το βραβείο Τεύκρου Ανθία. Σε άλλο θέμα η “Χ” αναφέρει ότι η συμφωνία Τουρκίας-Ισραήλ ανοίγει δρόμο για ενεργειακή συνεργασία.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Η ΕΕ καλεί την Βρετανία να φύγει γρήγορα” αναφέρεται στην σύνοδο Κορυφής και τις τοποθετήσεις των ηγετών μετά το Brexit. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Wilbur Ross για το Brexit και τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την Κύπρο για προσέλκυση εταιρειών που θα φύγουν από το Λονδίνο. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφορά γίνεται στα όσα ακούστηκαν χθες στη Βουλή για το ΡΙΚ και την ανάγκη περαιτέρω εξοικονομήσεων.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Η τελευταία σύνοδος Κορυφής του Κάμερον” γράφει για την σύνοδο των ηγετών της ΕΕ μετά το Brexit και τις εκκλήσεις προς τον Κάμερον για γρήγορη έξοδο. Αλλού αναφορά γίνεται στις επιπτώσεις από το Brexit στην Κύπρο ειδικά στις εξαγωγές χαλουμιού και άλλων προϊόντων και φιλοξενούνται δηλώσεις των παραγωγών. Επίσης προβάλλονται οι δηλώσεις Ross για τις ευκαιρίες για την Κύπρο μετά την έξοδο του ΗΒ από την ΕΕ.