Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Σημερινή: Με τίτλο “Καίγεται η Κύπρος”, γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά στην περιοχή Σολέας, και γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλού γράφει ότι με πολλά θέματα στην ατζέντα μπαίνει η εβδομάδα στη Βουλή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην γιορτή του Κατακλυσμού και γράφει ότι οι παραλιακοί Δήμοι έχουν την τιμητική τους.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Η Κύπρος μάνα καίγεται…”, γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι Πιτσιλιά και Αργάκα παραδόθηκαν στις φλόγες και πως εκτός ελέγχου μαινόταν όλο το βράδυ η πυρκαγιά στην Ευρύχου, εκκενώθηκε το Κουρδάλι και τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας Σπήλια, Καννάβια και Αγία Ειρήνη. Αλλού γράφει ότι μήνυμα ενότητας της Ορθοδοξίας έστειλε ο Οικονουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά το συλλείτουργο με τους άλλους 9 Προκαθημένους, που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τρία 24ωρα απομένουν μέχρι το δημοψήφισμα στη Βρετανία για το Brexit.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Συνιστώντα με διεθνή αέρα”, γράφει, στο κύριό του θέμα, ότι η τ/κ πλευρά επιδιώκει όπως τα κρατίδια συνάπτουν διεθνείς συμφωνίες με άλλα κράτη και διεθνείς οργανισμούς, και προσθέτει ότι η ε/κ πλευρά ευνοεί συζήτηση εδαφικού και ασφάλειας από τώρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εκκενώθηκαν και χωριά από την πύρινη λαίλαπα και πως σε δύο περιπτώσεις, στις πυρκαγιές της Αργάκας και της Ευρύχου, η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε βοήθεια, και ανταποκρίθηκαν Ισραήλ και Ελλάδα. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας, οι αποχές από τα μαθήματα για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι απουσίες.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ανασχηματισμός για να κλείσουν πληγές ΔΗΣΥ”, γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ζητά, εδώ και τώρα, ανασχηματισμό “για να γίνουν βολέματα δυσαρεστημένων από τις Βουλευτικές”, ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “του συστήνει υπομονή μέχρι το φθινόπωρο”. Αλλού γράφει για πύρινο κλοιό στην Κύπρο και σημειώνει την εκκένωση χωριών στην περιοχή Ευρύχου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις της Ελένης Θεοχάρους στην εφημερίδα, η οποία προαναγγέλει ότι θα υπάρξει σύντομα νέο σκάνδαλο στην υγεία.