Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Οι διαρροές `αλλάζουν` το Εθνικό Συμβούλιο”, γράφει στο κύριο της θέμα, ότι στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία διαμόρφωσης του νέου πλαισίου λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου και ότι σκοπός είναι να μην επαναληφθούν φαινόμενα διαρροών. Σε άλλο θέμα γράφει πως τα οφέλη από μια λύση ανέλυσαν ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο ηγέτης των Τ/κ, Μουσταφά Ακιντζί, σε συζήτηση στη δεξαμενή σκέψης “Cyprus Academic Dialogue”. Αλλού αναφέρεται σε δύσκολη πρόσβαση στη δικαιοσύνη για τα Κυπριόπουλα.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Άνοιγμα οδοφραγμάτων και λύση εντός του 2016,” γράφει στο κύριο της θέμα ότι νέο κοινό μήνυμα ότι η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας/Απλικίου είναι πλέον πολύ κοντά και ότι θα συνεργαστούν για να ξεπερασθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που υπάρχουν ακόμα, έστειλαν χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περνά την Υγεία από εξετάσεις τύπου MRI. Σε άλλο θέμα γράφει πως χάσαμε την προεδρία της 71ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από τα Φίτζι.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Γόρδιος Δεσμός για Πρόεδρο”, γράφει στο κύριο του θέμα, ότι οι γιατροί συνεχίζουν τις καταγγελίες τους, ο Πρόεδρος συγκαλεί συσκέψεις, τα κόμματα διαμαρτύρονται και επιρρίπτουν ευθύνες στην Κυβέρνηση, και προσθέτει πως μπερδεμένο όσο ποτέ προηγουμένως είναι πλέον το σκηνικό στον τομέα της δημόσιας υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει πως σκότωνε με χαριστικές βολές ο φονιάς του Ορλάντο. Αλλού γράφει πως ξεπέρασαν τις 3000 οι αιτήσεις για το στρατό.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Γνώριζες καλά Πρόεδρε, απαντούν οι γιατροί”, αναφέρει ότι με απανωτές συσκέψεις επιχείρησε ο Πρόεδρος να βρει… γιατρειά στην παραπλάνησή του για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια. Αλλού αναφέρεται σε τέσσερα μέτρα για ρύθμιση και έλεγχο της αδήλωτης εργασίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ ζήτησε αναβάθμιση του ρόλου της Κίνας για να εξασφαλιστούν οι βασικές αρχές λύσης του Κυπριακού.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η προσοχή επικεντρώνεται στο κατά πόσον ο ένοπλος ήταν μόνος”, γράφει στο κύριο της θέμα, ότι οι αμερικανικές αρχές ερευνούν κατά πόσον ο ένοπλος που σκότωσε 49 ανθρώπους σε κλαμπ ομοφυλοφίλων στο Ορλάντο, δηλώνοντας την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος, βοηθήθηκε από κάποιον κατά την εκτέλεση του μακελειού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έχασε σημαντική θέση στα Ηνωμένα Έθνη για 4 ψήφους. Αλλού αναφέρεται σε επεισόδιο, κατά το οποίο, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, ιερέας γρονθοκόπησε τον αδερφό του γαμπρού, κατά τη διάρκεια τέλεσης του μυστηρίου του γάμου, στην Πάφο.