Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα      

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μεταρρύθμιση μηδέν” γράφει ότι δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα που όλοι οι φορείς της παιδείας δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια για εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία εγκαινιάστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο επί αείμνηστου Πεύκιου Γεωργιάδη και προσθέτει ότι 10 χρόνια, 6 Υπουργοί και δεκάδες σχέδια για την Εκπαίδευση έμειναν στα συρτάρια. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι μέσα σε ιδιαίτερα έντονους τόνους και με την αποχώρηση του προσωπικού, των ιδιωτών μετόχων και πιστωτών έγινε χθες ο διορισμός των εκκαθαριστών για τις Κυπριακές Αερογραμμές και με εκτόξευση κατηγοριών ότι η όλη διαδικασία ήταν στημένη από την Κυβέρνηση. Επίσης, γράφει ότι γίνονται παράνομοι έρανοι ακόμη και σε κηδείες.

Αλήθεια: Με τίτλο “Σύγκρουση στο πρώτο ραντεβού” γράφει ότι η επίσκεψη του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάιζελμπλουμ στην Αθήνα και οι συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και τον ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη αντί να συμβάλουν στην εξεύρεση κοινού εδάφους διεύρυναν το χάσμα μεταξύ της Ελλάδας και των επικεφαλής της ευρωζώνης. Σε άλλο της θέμα η `Α` γράφει για τους πέντε τραπεζίτες που βρέθηκαν στο εδώλιο με έξι συνολικά κατηγορίες που αφορούν την χειραγώγηση της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου και προσθέτει ότι οι πέντε κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν χθες σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματικές εγγυήσεις. Επίσης, αναφέρεται σε δήλωση του ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη ο οποίος είπε ότι η Κύπρος έχει διαφορετική προσέγγιση από ό,τι η Ελλάδα στα θέματα της οικονομίας.

Σημερινή: Με τίτλο “Δεν αναγνωρίζει την Τρόικα η Ελλάδα” γράφει ότι στη χθεσινή συνάντηση του Ελληνα ΥΠΟΙΚ με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε την Τρόικα μια σαθρή επιτροπή που έχει αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα και τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί να συνομιλήσει μαζί της αλλά μόνο με τους επίσημους εταίρους και γράφει επίσης ότι ο Πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις του. Επίσης, η `Σ` αναφέρει ότι αυξάνονται χρόνο με τον χρόνο τα θύματα σωματεμπορίας στην Κύπρο. Γράφει ακόμη ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, εντός Μαρτίου θα γίνουν οι ανακοινώσεις από την ENI/KOGAS για τα αποτελέσματα στο κοίτασμα Αμαθούσα ενώ οι συζητήσεις με την ΤΟΤΑΛ θα ολοκληρωθούν σύντομα. Πρόσθεσε ότι τα πρώτα έσοδα από το κοίτασμα Αφροδίτη θα έρθουν μεταξύ 2018-2020.

Χαραυγή: Με τίτλο “Τα ασυμμάζευτα επιχειρεί να μαζέψει ο Πρόεδρος” γράφει ότι ανοικτά θέματα ποινικών ερευνών και ηθικής εξετάζονται σε σχέση με το πόρισμα που ετοίμασε ο Γενικός Ελεγκτής για την εμπλοκή του δικηγορικού γραφείου “Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και συνεταίροι” το οποίο εκπροσωπούσε την Ryanair στη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές και σημειώνει ότι εξακολουθούν να εγείρονται και να μην απαντώνται ηθικά ερωτήματα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι `Χάσικος, Κουγιάλης και Γ. Λακκοτρύπης γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών, τον Γενικό Ελεγκτή και τη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις αναδοχές`. Γράφει επίσης ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός δήλωσε στον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ ότι το πρόγραμμα απέτυχε λέγοντάς του `δείτε τους αριθμούς των ανέργων, των φτωχών`.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η Ελλάδα λέει στην Τρόικα να φύγει” γράφει ότι η Αθήνα διαμήνυσε στην Τρόικα ότι δεν θα συνεργαστεί ή να ζητήσει παράταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας. Αναφέρει ακόμη ότι ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και ο Ελληνας Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα και είχαν όπως είπαν μια παραγωγική συνάντηση αλλά σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ η συνάντηση ήταν σε ψυχρό κλίμα και δεν ήταν εποικοδομητική. Γράφει σε άλλο της θέμα ότι ο Ελληνας Πρωθυπουργός κάλεσε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός να αποχωρήσει από την Κύπρο. Σε άλλο της θέμα αναφέρει ότι η Αίγυπτος αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς αντάρτες επιτέθηκαν στο όρος Σινά.