Αποκαλύφθηκε η μυστική ταυτότητα της κόρης του Πούτιν (Video – Photos)

Μία από τις κορυφαίες μορφές της ρωσικής αντιπολίτευσης και σφοδρός επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν δημοσίευσε το ψευδώνυμο που όπως υποστηρίζει ο ίδιος χρησιμοποιεί μία από τις κόρες του Ρώσου προέδρου για να μην είναι αναγνωρίσιμη.1

Ο Πούτιν διαχειρίζεται την ιδιωτική ζωή του και της οικογενείας του περίπου ως κρατικό μυστικό κρατώντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις κόρες του, την 28χρονη Γεκατερίνα και την 29χρονη Μαρία, που σπανίως εμφανίζονται σε φωτογραφίες, ενώ έχει κρατήσει και χαμηλούς τόνους αναφορικά με το διαζύγιό του.

Ο μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook ένα διαδικτυακό ρεπορτάζ το οποίο αναφέρει μία Γεκατερίνα Βλαντιμίροβα Τιχόνοβα ως επικεφαλής μίας οργάνωσης που συνεργάζεται με το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

Σε ξεχωριστό ρεπορτάζ του την Τετάρτη, το RBC, ανεξάρτητος δημοσιογραφικός όμιλος, ανέφερε ότι η Τιχόνοβα βρίσκεται μεταξύ των επικεφαλής ενός έργου ύψους 1,7 δισ δολαρίων για την κατασκευή νέων πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, αλλά δεν την συνέδεε με τον Πούτιν.

2Στη σελίδα του στο Facebook ο Ναβάλνι έγραψε: “Το RBC (είναι κουλ οι τύποι!) εντόπισε χθες την κόρη του Πούτιν στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας”.

Πηγή που πρόσκειται στο πανεπιστημιακό ίδρυμα επιβεβαίωσε ότι η Τιχόνοβα είναι κόρη του Πούτιν δηλώνοντας στο Ρόιτερς υπό το καθεστώς ανωνυμίας: “Ναι, αυτή είναι”. Η ίδια, πάντως, δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει.

Το Κρεμλίνο συχνά αντιπαρέρχεται τις ερωτήσεις σχετικά με την ιδιωτική ζωή του Πούτιν υπερασπιζόμενο το δικαίωμά του στην προσωπική ζωή. Ερωτηθείς για την ταυτότητα αυτής της γυναίκας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε: “Δεν γνωρίζω ποια είναι”.

Ερωτηθείς αν η κόρη του Πούτιν εργάζεται για το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, ο ίδιος απάντησε: “Δεν γνωρίζω. Δεν είναι δουλειά μου. Ασχολούμαι με τον πρόεδρο, όχι με τα παιδιά του”.

Το RBC, το οποίο διαθέτει τηλεοπτικό δίκτυο, εφημερίδα και ειδησεογραφική ιστοσελίδα, έγραψε την Τετάρτη για ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με βάση το οποίο θα επεκταθεί ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, το
Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

28χρονη Γεκατερίνα

putin

Ο Πούτιν είναι τόσο μυστικοπαθής σε ό,τι αφορά την οικογένειά του, ώστε οι περισσότεροι Ρώσοι να μην έχουν ιδέα πως μοιάζουν οι κόρες του. Επίσης δεν είναι γνωστό δημοσίως πού ζει η πρώην σύζυγός του Λουντμίλα από τον περασμένο χρόνο που οριστικοποιήθηκε το διαζύγιό τους.

Ο Πούτιν, ωστόσο, δήλωσε τον Νοέμβριο ότι και οι δύο κόρες του ζουν στη Ρωσία και ότι τις βλέπει μία με δύο φορές
τον μήνα.

Δημοσιεύματα του Τύπου τον περαμένο χρόνο ανέφεραν ότι η Μαρία ζούσε στην Ολλανδία μέχρι που το αεροσκάφος της Malaysia Airlines κατερρίφθη πάνω από την ανατολική Ουκρανία παρασύροντας στον θάνατο 298 άτομα, πολλά εκ των οποίων Ολλανδοί.

Στη συνέχεια, η Μαρία εγκατέλειψε την Ολλανδία, αφού δήμαρχος μίας πόλης της Ολλανδίας καταφέρθηκε εναντίον της παρουσίας της ζητώντας την απέλασή της. Αργότερα, ανασκεύασε τις εχυρικές του δηλώσεις.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν είχε διαψεύσει τις φήμες πριν από πέντε χρόνια ότι η Γεκατερίνα επρόκειτο να παντρευτεί τον γιο ενός νοτιοκορεάτη στρατηγού.

Ο Πούτιν κι η Λουντμίλα ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους σε τηλεοπτική τους συνέντευξη τον Ιούνιο του 2013 και επισήμως πήραν διαζύγιο τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου έπειτα από περισσότερα από 30 χρόνια γάμου.

Ο Πούτιν διέψευσε το 2008 ως αναληθές δημοσίευμα εφημερίδας ότι ετοιμάζεται να παντρευτεί την ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάγεβα, γεννηθείσα το 1983.

Τότε είχε πει στους δημοσιογράφους να μη χώνουν τις “υπεροπτικές τους μύτες” στα θέματα της ιδιωτικής του ζωής και λίγο αργότερα η εφημερίδα Moskovsky Korrespondent που είχε δημοσιεύσει την είδηση, έκλεισε.

29χρονη Μαρία

maria

pu