Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Ξετυλίγεται ο `μίτος` της Λαϊκής” γράφει ότι για την ελληνική πρωτεύουσα αναχώρησαν χθες δύο Κύπριοι ανακριτές στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής Τράπεζας και ότι θα μιλήσουν με πρόσωπα που γνωρίζουν γεγονότα και καταστάσεις. Γράφει επίσης ότι πρόνοιες, οι οποίες αντίκεινται στο Σύνταγμα, φαίνεται να περιέχουν οι νόμοι για το συμψηφισμό δανείων με ενέχυρο αξιόγραφα και για τη συμμετοχή των κουρεμένων καταθετών στα ΔΣ των τραπεζών. Αναφέρει ακόμη ότι δέκα κορυφαίες πολιτικές και πνευματικές προσωπικότητες της Ελλάδας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μέχρι τώρα πορεία των συνομιλιών για το Κυπριακό και παραθέτουν εναλλακτική στρατηγική.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ούτε στασιμότητα, ούτε χαλάρωση” γράφει ότι η βοηθός ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Β. Νούλαντ κατέληξε στη διαπίστωση μετά τις επαφές της με τους δύο ηγέτες ότι δεν υπάρχει ούτε φάση στασιμότητας αλλά ούτε πολύ περισσότερο υποχώρηση στον ρυθμό εξέλιξης και προόδου των συνομιλιών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν βλέπει να δημιουργεί πρόβλημα στο Κυπριακό ο τρίτος γύρος αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ. Σε άλλο της θέμα γράφει για το θάνατο του Έλληνα ηθοποιού Γιάννη Βόγλη. Επίσης, γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της `Α` στα τελικά τους στάδια βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κυβέρνησης και κοινοπραξίας του τεμαχίου `Αφροδίτη` για το σχέδιο ανάπτυξης του οικοπέδου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Λάδωμα με μηνιάτικο” γράφει ότι όσο βαθύτερα προχωρούν οι έρευνες της Αστυνομίας στις υποθέσεις των αποχετευτικών Λευκωσίας και Λάρνακας, τόσο και πιο εντυπωσιακά ευρήματα έχουν στα χέρια οι αστυνομικοί και ότι στοιχεία δείχνουν πρώην συνεργάτη του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας να φέρεται ότι πληρωνόταν (λαδωνόταν) με τον μήνα από εταιρεία που εκτελούσε έργο του αποχετευτικού. Αναφέρει ακόμη ότι το δρόμο των εκποιήσεων έχουν πάρει 396 ακίνητα που δεν αφορούν πρώτη κατοικία και ότι μεταξύ αυτών είναι και τέσσερα ξενοδοχεία, ενώ οι πρώτες εκποιήσεις αναμένονται μετά το Πάσχα. Γράφει επίσης ότι το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς κατάντησε πονοκέφαλος για το Υπουργικό Συμβούλιο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ζωντανή η ελπίδα στο Κυπριακό” γράφει ότι ζωντανή παραμένει η ελπίδα για λύση στο Κυπριακό παρά τις εξελίξεις στα κατεχόμενα και ότι Αναστασιάδης – Ακιντζί μίλησαν για θετικό κλίμα και πρόοδο, με συγκλίσεις στα κεφάλαια διακυβέρνησης και περιουσιακού. Σε άλλο της θέμα γράφει για αθώωση διακινητών προσφύγων από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας παρά την ισχυρή μαρτυρία της Αστυνομίας ωστόσο για την απόφαση υπερίσχυσε ότι το αδίκημα έγινε εκτός κυπριακής επικράτειας. Αναφέρει ακόμη ότι η Βουλή ανέστειλε το νόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις, ο Έφορος όμως στέλλει ακόμη εκθέσεις στην Τρόικα.

Cyprus Mail: γράφει στο κύριό της θέμα ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης επέκρινε τη Βουλή για προχειρότητα και ανευθυνότητα σε ό,τι αφορά σειρά νομοθεσιών που ψήφισε αλλά και τροπολογιών χωρίς αυτά να έχουν συζητηθεί επαρκώς και ότι η Νομική Υπηρεσία κάνει κούρσα με το χρόνο για να εξακριβώσει τη νομιμότητα των νόμων που πέρασαν την τελευταία μέρα πριν τη διάλυση της Βουλής για τις εκλογές. Γράφει επίσης για την επίσκεψη στην Κύπρο της Αμερικανίδας αξιωματούχου Βικτώρια Νούλαντ, η οποία είχε επαφές με τους δύο ηγέτες και τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Έιντε. Αναφέρει ακόμη ότι η βασίλισσα της Αγγλίας Ελίζαμπεθ, η οποία σήμερα κλείνει τα 90 της χρόνια, ετοιμάζει αλλαγές.