Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Ζητούν και τα ρέστα» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι σε ασφυκτικές για τους Ε/κ πρόνοιες σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της λύσης επιμένει η τουρκική και τ/κ πλευρά προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων σε επίπεδο τεχνικής επιτροπής. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη μοιραία συντριβή αεροσκάφους στη Ρωσία με Κύπριο πιλότο. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δήλωση του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, ο οποίος καλεί τους νοσηλευτές να άρουν τα μέτρα και να προσέλθουν σε διάλογο.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Η Τουρκία τώρα ξέρει» φιλοξενεί, στο κύριο της θέμα, συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, σύμφωνα με τον οποίο η Λευκωσία αισθάνεται απόλυτα ικανοποιημένη για την κατάληξη που είχε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Ροστόφ πιλόταρε ο Κύπριος Άριστος Σωκράτους, ο οποίος για άγνωστο λόγο δεν εξέπεμψε σήμα SOS. Αλλού γράφει ότι το ΡΚΚ βλέπουν πίσω από τη νέα βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Σε τροχιά πακετοποίησης»  γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Βρυξελλών, που ήδη διαμορφώνει σενάρια στη βάση της πορείας εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο κύκλος των βομβιστικών επιθέσεων στην Τουρκία συνεχίστηκε χτες στο μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο της Ιστικλάλ, όπου σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι και 20 τουλάχιστον τραυματίστηκαν. Αλλού γράφει ότι ο ηγέτης των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στην Ευρωβουλή Τζάνι Πιτέλα σημειώνει ότι η «ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να καταστεί ένα ομόσπονδο κράτος», τοποθέτηση η οποία παραπέμπει σε μετεξέλιξη.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Ατύχησαν … όσοι δεν έχουν λεφτά» φιλοξενεί, στο κύριο της θέμα, δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος είπε ότι δεν υπήρξε άλλη Κυβέρνηση που να εξαπάτησε σε τέτοιο βαθμό το λαό προεκλογικά όσο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη. Σε δεύτερο της θέμα γράφει για την αντιφασιστική-αντιρατσιστική πορεία που οργανώθηκε χθες από το ΑΚΕΛ και άλλες οργανώσεις, με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ να διαμηνύει ότι «κανένας πρόσφυγας, κανένας μετανάστης δεν είναι εχθρός μας». Αλλού γράφει ότι οι νοσηλευτές διαμηνύουν πως δεν άνοιξαν αυτοί τις τράπεζες και πήραν τα λεφτά, αλλά άνοιξαν τις καρδιές τους στον κάθε συνάνθρωπο τους.

Sunday Mail: Με τίτλο «Κύπριος ο πιλότος αεροσκάφους που συνετρίβη», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Κύπριος πιλότος του αεροσκάφους της Flydubai π,ου συνετρίβη στο Ροστόφ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όλοι οι επιβαίνοντες θα επέστρεφε σύντομα στην Κύπρο με την έγκυο γυναίκα του. Σε δεύτερο της θέμα γράφει ότι χάος προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου την Τετάρτη, μετά την άφιξη πτήσεων με καθυστέρηση, που είχε ως αποτέλεσμα να στοιβαχτούν για ώρες εκατοντάδες επιβάτες σε περιορισμένο χώρο. Αλλού αναφέρεται στο φεστιβάλ τουλίπας στο Πολέμι, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 3 Απριλίου.

Καθημερινή: Με τίτλο  «Το ματ του Αναστασιάδη στον Αχμέτ Νταβούτογλου», αναφέρεται στο κύριο της θέμα στο παρασκήνιο πίσω από το πράσινο φως της Λευκωσίας στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, γράφοντας ότι μετά την πίεση που δέχτηκε η Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνόδου Κορυφής, το κλίμα άλλαξε άρδην μέχρι και τη δεύτερη Σύνοδο. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της ποινικής έρευνας για τα ελικόπτερα της Αστυνομίας και της ΕΦ, εφόσον αναμένεται να ανοίξουν λογαριασμοί των εμπλεκομένων, μεταξύ αυτών και της τέως Γενικής Ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη. Αλλού γράφει ότι στη βάση του σχεδίου αναδιάρθρωσης κινείται πλέον ο Συνεργατισμό,ς προσπαθώντας να τηρήσει όλα τα βασικά χρονοδιαγράμματα που του έχουν τεθεί.

Μάχη: Με τίτλο  «Μετρώντας σημαντικά κέρδη» γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι κέρδη και ανυπολόγιστης αξίας οφέλη μετρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση μετά τη Σύνοδο Κορυφής και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε συνέντευξη του υποψηφίου του ΔΗΣΥ στη Λεμεσό Αντώνη Στυλιανού ο οποίος αναφέρει ότι το Κυπριακό δεν είναι το πιο εύκολο για την Τουρκία. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δήλωση του Ευρωβουλευτή Μάριου Μαυρίδη ότι «η `χαρούμενη πολιτική` του Προέδρου μόνο ζημιά προκαλεί όσο διαρκεί».